زمینه: در این مقاله، به منظور سادهسازی تبادل اطلاعات در فرایند تشخیص پزشکی و بدون نیاز به حضور فیزیکی متخصصان پزشکی، از عاملهای نرمافزاری استفاده شده است. هدف از استفاده از عاملها، اجازه برقراری تبادل اطلاعات بطورخودکار میان متخصصین پزشکی در حوزههای متفاوت میباشد.
روش: این مقاله یک ساختار ترکیبی برای تشخیص بیماری ارائه داده و از یک روش رایانش نرم، جهت ایجاد یک پایگاه اطلاعات پزشکی استفاده میکند. این سیستم بر پایه توانایی های شبکه های عصبی مصنوعی، منطق فازی و الگوریتم ژنتیک ارائه شده، که برای پوشش ضعف های یکدیگر با هم ترکیب می شوند. برای تمام عاملها در یک سیستم، ورودی علائم بیماری و خروجی، تشخیص بیماری میباشد.
یافتهها: نتایج آزمایشات بر روی پایگاه داده سرطان سینه نشان داده شده است. برای بررسی الگوریتم یادگیری ترکیبی و مقایسه آن با دیگر روشها، ۶۹۹ نمونه در هر آزمایش بررسی شدند که در آن ۶۰٪ برای آموزش ، ۲۰٪ برای ارزیابی متقابل و ۲۰٪ برای تست (۱۳۹ نمونه). نتایج نشان میدهندکه عملکرد روش ارائه شده از روش ترکیب شبکه عصبی با منطق فازی بهتر است ، اما روش شبکه عصبی با الگوریتم ژنتیک از روش ترکیبی نتایج بهتری بدست میدهد.
نتیجه گیری: سادهسازی فرایند تشخیص بیماری با تفکیک مفاهیم حوزهی پزشکی (مانند: علل، تأثیرات، علائم، آزمایشها) در سیستمهای مختلف بدن انسان مانند تنفسی، قلبی- عروقی از طریق ارتباط دهی بین علائم مشترک بیماریها امکانپذیر میشود. بنابراین، تشخیص متخصصین مختلف بطور موازی رخ میدهد و مشاهدات آنلاین بر روی مفاهیم مشترک بین این سیستمها بطور خودکار در پایگاه داده به اشتراک گذاشته میشود. این مسئله در سطح مفاهیم تشخیص، یک پایداری مشترک از عاملهای را در سیستم ایجاد میکند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution 4.0 International License قابل بازنشر است. |