دوره 6، شماره 1 - ( Jan-March 1395 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 33-18 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hamidi H, Jahanshhi M. An Approach to Management of Health Care and Medical Diagnosis Using of a Hybrid Disease Diagnosis System. JCHR 2017; 6 (1) :18-33
URL: http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-341-fa.html
حمیدی حجت اله، جهانشاهی مریم. رویکردی برای مدیریت سلامت و تشخیص پزشکی با استفاده از یک سیستم بیماری تشخیص ترکیبی . مجله تحقیقات سلامت. 1395; 6 (1) :18-33

URL: http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-341-fa.html


1- گروه فناوری اطلاعات، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی خواجه نصیر طوسی، تهران، ایران ، h_hamidi@kntu.ac.ir
2- گروه فناوری اطلاعات، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی خواجه نصیر طوسی، تهران، ایران
چکیده:   (7049 مشاهده)

زمینه: در این مقاله، به منظور ساده­سازی تبادل اطلاعات در فرایند تشخیص پزشکی و بدون نیاز به حضور فیزیکی متخصصان پزشکی، از عامل­های نرم­افزاری استفاده شده است. هدف از استفاده از عامل­ها، اجازه برقراری تبادل اطلاعات بطورخودکار میان متخصصین پزشکی در حوزه­های متفاوت می­باشد.

روش: این مقاله  یک ساختار ترکیبی برای تشخیص بیماری ارائه داده و از یک روش رایانش نرم، جهت ایجاد یک پایگاه اطلاعات پزشکی استفاده می­کند. این سیستم بر پایه توانایی های شبکه های عصبی مصنوعی، منطق فازی و الگوریتم ژنتیک ارائه شده، که برای پوشش ضعف های یکدیگر با هم ترکیب می شوند. برای تمام عامل­ها در یک سیستم، ورودی علائم بیماری و خروجی، تشخیص بیماری می­باشد.

یافته­ها: نتایج آزمایشات بر روی پایگاه داده سرطان سینه نشان داده شده است. برای بررسی الگوریتم یادگیری ترکیبی و مقایسه آن با دیگر روشها، ۶۹۹ نمونه در هر آزمایش بررسی شدند که در آن ۶۰٪ برای آموزش ، ۲۰٪ برای ارزیابی متقابل و ۲۰٪ برای تست (۱۳۹ نمونه). نتایج نشان می­دهندکه عملکرد روش ارائه شده از روش ترکیب شبکه عصبی با منطق فازی بهتر است ، اما روش شبکه عصبی با الگوریتم ژنتیک از روش ترکیبی نتایج بهتری بدست می­دهد.

نتیجه گیری: ساده­سازی فرایند تشخیص بیماری با تفکیک مفاهیم حوزه­ی پزشکی (مانند: علل، تأثیرات، علائم، آزمایش­ها) در سیستم­های مختلف بدن انسان مانند تنفسی، قلبی- عروقی از طریق ارتباط دهی بین علائم مشترک بیماری­ها امکان­پذیر می­شود. بنابراین، تشخیص متخصصین مختلف بطور موازی رخ می­دهد و مشاهدات آنلاین بر روی مفاهیم مشترک بین این سیستم­ها بطور خودکار در پایگاه داده به اشتراک گذاشته می­شود. این مسئله در سطح مفاهیم تشخیص، یک پایداری مشترک از عامل­های را در سیستم ایجاد می­کند.

     
مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت اطلاعات بهداشتی
دریافت: 1395/8/18 | پذیرش: 1395/12/14 | انتشار: 1395/12/17

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY 4.0 | Journal of Community Health Research

Designed & Developed by : Yektaweb