دوره 9، شماره 3 - ( Jul- Sep 1399 )                   جلد 9 شماره 3 صفحات 140-139 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

shirdeli M, Shahidi M S, Shirani M, marzban A, Yaghoubi F. The Effect of Edible Coating Containing Plant Extract on Inhibiting the Growth of Aflatoxin in Nuts. JCHR 2020; 9 (3) :139-140
URL: http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-611-fa.html
شیردلی مهرنوش، شهیدی مریم سعادت، مرزبان آمنه، یعقوبی فاطمه. تاثیر پوشش خوراکی عصاره گیاه بر جلوگیری از رشد آفلاتوکسین. مجله تحقیقات سلامت. 1399; 9 (3) :139-140

URL: http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-611-fa.html


1- گروه بهداشت و ایمنی غذا ، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی ، یزد ، ایران
2- گروه ژنتیک و بیوشیمی ، دانشکده علوم پزشکی سیرجان ، سیرجان ، ایران
3- گروه اکولوژی انسانی ، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی ، یزد ، ایران
4- گروه بیوشیمی بالینی ، دانشکده پزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی ، یزد ، ایران ، amenemarzban@yahoo.com
چکیده:   (1976 مشاهده)
سالانه 20٪ از محصولات غذایی تولید شده در جهان توسط سموم قارچی به مایکوتوکسین ها آلوده می شوند. آفلاتوکسین ها متابولیت های قارچی ثانویه هستند که توسط گونه های سمی قارچ های Aspergillus و Penicillium تولید می شوند.
این ترکیبات بسیار سمی و سرطان زا هستند و به عنوان مواد جهش زا در جهان شناخته می شوند. با این حال ، مهمترین عامل آلودگی آجیل به آفلاتوکسین ، قرار گرفتن در معرض آلودگی قارچی در باغ است. تاکنون روش های مختلفی برای شناسایی این آلاینده ها استفاده شده است ، از جمله کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا (HPLC) و ﺳﺘﻮن اﻳﻤﻨﻮاﻓﻴﻨﻴﺘﻲ 2 که به طور گسترده ای در تشخیص آفلاتوکسین پسته و سایر محصولات کشاورزی در زمینه های تحقیقاتی و تجاری استفاده می شود.
واژه‌های کلیدی: پوشش خوراکی، آفلاتوکسین، آجیل
     
مروری: نامه به سردبیر | موضوع مقاله: بهداشت محیط
دریافت: 1398/11/28 | پذیرش: 1399/6/30 | انتشار: 1399/7/5

فهرست منابع
1. Bai SH, Brooks P, Gama R, et al. Nutritional Quality of Almond, Canarium, Cashew and Pistachio and Their Oil Photooxidative Stability. Journal of Food Science and Technology. 2019; 56(2): 792-798. [DOI:10.1007/s13197-018-3539-6]
2. Augoustinos, Martha; Crabb, Shona; Shepherd, Richard. Genetically Modified Food in the News: Media Representations of the GM Debate in the UK. Public Understanding of Science.‏ 2010; 19(1): 98-114. [DOI:10.1177/0963662508088669]
3. Macheleidt J, Mattern DJ, Fischer J, et al. Regulation and Role of Fungal Secondary Metabolites. Annual Review of Genetics. 2016; 50: 371-392. [DOI:10.1146/annurev-genet-120215-035203]
4. Šimko P. Factors Affecting Elimination of Carcinogenic Compounds from Food Products. Emerging and Traditional Technologies for Safe, Healthy and Quality Food: Springer. 2015: 55-66. [DOI:10.1007/978-3-319-24040-4_4]
5. Sabet FS, Hosseini M, Khabbaz H, et al. FRET-Based Aptamer Biosensor for Selective and Sensitive Detection of Aflatoxin B1 in Peanut and Rice. Food Chemistry. 2017; 220:527-532. [DOI:10.1016/j.foodchem.2016.10.004]
6. Huertas-Pérez JF, Arroyo-Manzanares N, Hitzler D, et al. Simple Determination of Aflatoxins in Rice by Ultra-High Performance Liquid Chromatography Coupled to Chemical Post-Column Derivatization and Fluorescence Detection. Food Chemistry. 2018; 245:189-195. [DOI:10.1016/j.foodchem.2017.10.041]
7. Lednev VN, Sdvizhenskii PA, Grishin MY, et al. Laser Crater Enhanced Raman Spectroscopy. Optics Letters. 2017; 42(3):607-610. [DOI:10.1364/OL.42.000607]
8. Majeed S. Analysis, Inhibition and Degradation of Mycotoxins in Foodstuffs: Department of Biotechnology Pakistan Institute of Engineering and Applied Sciences Nilore, Islamabad, Pakistan. 2018.
9. Prakash B, Kedia A, Mishra PK, et al. Plant Essential Oils as Food Preservatives to Control Moulds, Mycotoxin Contamination and Oxidative Deterioration of Agri-Food Commodities-Potentials and Challenges. Food Control. 2015; 47:381-391. [DOI:10.1016/j.foodcont.2014.07.023]
10. Kosalec I, Cvek J, Tomić S. Contaminants of Medicinal Herbs and Herbal Products. Arhiv Za Higijenu Rada I Toksikologiju. 2009; 60(4): 485-500. [DOI:10.2478/10004-1254-60-2009-2005]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY 4.0 | Journal of Community Health Research

Designed & Developed by : Yektaweb