دانشگاه علوم پزشکی اهواز، دانشکده پزشکی، گروه انگل شناسی ، Mvn1365@yahoo.com
چکیده: (26949 مشاهده)
مقدمه: مصرف سبزیجات تازه نقش اپیدمیولوژیکی مهمی در انتقال برخی از بیماری های قابل انتقال توسط مواد غذایی دارد. برخی از تولید کنندگان انواع مختلفی از سبزیجات تازه بسته بندی شده و آماده مصرف را در ایران تولید می کنند. این مطالعه برای ارزیابی آلودگی انگلی در سبزیجات تازه آماده مصرف و بسته بندی شده تولید شده توسط یکی از تولید کنندگن اصلی این قبیل محصولات در تهران، ایران انجام شد.
مواد و روش ها: دویصت بسته سبزی تازه و بسته بندی شده آماده مصرف طی خرداد ماه 1393 تا فروردین ماه 1394 از یک توزیع کننده در تهران خریداری شد. کل محتوای هر بسته به عنوان نمونه استفاده شد. نمونه درون یک فلاسک ارلن مایر قرار داده شد. سپس محلول دترجنت افزوده شد. محتوای ظرف مخلوط شد. سپس سبزیجات دور ریخته شدند و محلول حاصل از فیلتر 0.2 میکرون عبور داده شد. محلول عبور کرده از فیلتر دور ریخته شد و به فیلتر محلول دترجنت اضافه شد. محتوای ظرف به مدت یک دقیقه مخلوط شد. فیلتر دور انداخته شد. محلول بدست آمده در دور 7000 جی به مدت 10 دقیقه سانتریفیوژشد. رسوب بدست آمده با استفاده از میکروسکوپ بررسی شد.
نتایج: در این مطالعه 8.5 % از نمونه ها دارای آلودگی انگلی بودند. سیست و اووسیست کریپتوسپوریدیوم اس پی پی (4%)، ژیاردیا اس پی پی (3%) و انتاموبا اس پی پی (1.5%) در مطالعه حاضر شناسایی شدند.
نتیجه گیری: این مطالعه نشان دهنده اهمیت سبزیجات تازه بسته بندی شده آماده مصرف را در انتقال عوامل انگلی می باشد. علاوه بر این این مطالعه نشان می دهد که روش شستشوی مورد استفاده توسط تولید کنند این محصول مناسب نیست.
مروری:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
بهداشت عمومی دریافت: 1394/5/16 | پذیرش: 1394/6/8 | انتشار: 1394/6/22