Salmani Nodoushan M H, Rezai Z, Nassiri V, Servat F, Delikhoon M. Monitoring of Zinc level in Milk of Breastfeeding Mothers at First Month of Delivery. JCHR 2015; 3 (4) :226-231
URL:
http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-222-fa.html
سلمانی ندوشن محمد حسین، رضایی زینب، نصیری ولیالله، ثروت فرخ لقا، دلیخون مهدیه. ارزیابی سطح روی در شیر مادران شیرده در ماه اول شیردهی. مجله تحقیقات سلامت. 1393; 3 (4) :226-231
URL: http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-222-fa.html
1- ، rezaeizeynab91@gmail.com
چکیده: (6617 مشاهده)
مقدمه: روی از عناصر ضروری برای رشد و نمو و حفظ سلامت بافتها به شمار میرود. روی برای فعالیت بیش از 300 نوع آنزیم در بدن انسان ضروری است. دراین مطالعه، غلظت ریزمغذی روی درشیر مادران متعلق به یک ماه اول شیردهی سنجش و ارزیابی شد. روش بررسی: این مطالعه توصیفی – به روش مقطعی در فروردین 1393 به روش ساده انجام شد. از 150 مادر که در شهر یزد زایمان کرده بودند، منحصرا در مراکز بهداشتی و درمانی شهری نمونهگیری شد. حجمml 20-10 شیر به روش دستی در 3 نوبت به فاصله 5، 10 و 30 روزگی بعد از زایمان در صبح و بعد از تغذیه کودک جمع آوری گردید. غلظت ریز مغذی روی به روش اسپکتروفتومتر جذب اتمی اندازهگیری شد. نتایج حاصل از پرسشنامهها و مقدار عنصر روی در شیر به روش آزمون ANOVA ارزیابی شدند. نتایج: میانگین سن مادران67/4±40/27 سال بود. میانگین غلظت روی در شیر مادران mg/l35/0±60/2 بدست آمد. غلظت روی در شیر در مینیمم مقدار رنج استاندارد برای شیر مادر قرار داشت. نتایج آزمونهای آماری نشان داد که غلظت روی در شیر مادران با سن، سطح تحصیلات، شغل و BMI مادران ارتباط معنیداری نداشت. نتیجهگیری: باتوجه به اینکه اکثر کودکان درماه اول از شیر مادر تغذیه میکنند. همچنین وجود عنصر روی در دوران کودکی به علت رشد سریع بدن یک نیاز بسیار حیاتی است، پیشنهاد یک رژیم غذایی حاوی ریز مغذیها برای جبران کمبود عناصر در سرم مادران و متقابلا غذای کودک توصیه میگردد.
مروری:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1393/12/16 | پذیرش: 1393/12/16 | انتشار: 1393/12/16