دوره 8، شماره 1 - ( Jan-Mar 1397 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 17-11 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


1- گروه آموزش بهداشت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی ، یزد، ایران
2- گروه آموزش بهداشت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی ، یزد، ایران ، narjess.hosseini@yahoo.com
3- گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران
4- گروه کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
5- گروه مدیریت خدمات بهداشتی درمانی ، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران
چکیده:   (5118 مشاهده)
مقدمه: کسب عادت های بهداشتی و غذایی در دوران نوجوانی شکل گرفته و تثبیت می شود لذا این مطالعه با هدف تعیین وضعیت مصرف غذا های فوری ونگرش دانش آموزان دوره متوسطه شهرستان اردکان انجام گرفت.
روش کار:در این مطالعه مقطعی توصیفی تعداد 200 نفر از دانش آموزان دبیرستانی شهرستان اردکان مورد مطالعه قرار گرفتند روش نمونه گیری به صورت طبقه ای متناسب با تعداد دانش آموزان دبیرستانها انجام گرفت. اطلاعات از طریق پرسشنامه جمع آوری گردید وسپس با استفاده از نرم افزار  SPSS16 ،آمارهای توصیفی ،آزمونهای  کای دو وAnova مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
یافته ها:نتایج تحقیق نشان داد دانش آموزان مورد مطالعه  55% دختر و93% مجرد بودند. BMI  دانش آموزان 22% لاغر (5/8 BMI< )، 56%  نرمال (25 BMI< ≥5/18(  و5/14%اضافه وزن (30BMI<  ≥25 )و5/6% چاق (30BMI≥ )گزارش شده است. دانش آموزان دختر، نگرش مثبت تری نسبت به مصرف غذاهای فوری (03/0Pv=). میانگین نمره نگرش نسبت به مصرف غذاهای فوری در گروه سنی 18-17 سال از گروه سنی 16-15 سال بیشتر بود(001/0Pv=). میانگین نمره نگرش نسبت به مصرف غذاهای فوری در دانش آموزان مجرد بیش از متاهل بود (001/0 pv=).
بحث ونتیجه گیری:بیشترین مصرف کنندگان فست فودها افراد ازدواج نکرده و افراد با تحصیلات پایین تر می باشند. از طرفی خانواده و سپس رادیو و تلویزیون نقش مهمی بر روی نگرش و عادت های صحیح تغذیه ای فرزندان دارد. لذا بایستی در این خصوص نگرش خانواده ها نیز افزایش داد و از طریق رسانه های جمعی اطلاعات لازم به دانش آموزان و معلمان داده شود.
     
مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت
دریافت: 1397/9/27 | پذیرش: 1397/11/8 | انتشار: 1397/12/27

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution 4.0 International License قابل بازنشر است.