مقدمه: تغذیه با شیر مادر اثر مهمی در فیزیولوژی بدن، سوخت و ساز بدن و وضعیت بالینی انسان دارد. شواهد موجود نشان می دهد که تغذیه با شیر مادر دارای اثر پیشگیری کننده در چاقی، فشار خون و دیگر بیماری های مزمن است. بنابراین، این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین تغذیه با شیر مادر در دوران نوزادی با وضعیت فشار خون در اوایل بزرگسالی انجام شد.
روش کار: این مطالعه توصیفی-مقطعی است. حجم نمونه در مطالعه حاضر 300 نفر است که به روش نمونه گیری طبقه ای در سال 1392 جمع آوری شدند. ابزار جمع آوری داده ها به صورت پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار spss/16 و آزمون های T-testو ANOVA استفاده شد.
یافته ها: میانگین فشار سیستولیک و فشار دیاستولیک به ترتیب 1/13±6/113 و 6/11±72 بود. میانگین فشارخون سیستولیک و دیاستولیک در مردان بالاتر از زنان بود. علاوه بر این، افزایش BMI و سن، با رشد قابل توجهی در فشار خون سیستولیک و دیاستولیک همراه بود. مطالعه حاضر نشان داد رابطه مثبت و معناداری بین فشار خون سیستولیک و دیاستولیک وجود دارد. با این حال، نتایج نشان داد ارتباط معنی داری بین مدت زمان و نوع تغذیه در نوزادی با فشار خون در بزرگسالی وجود ندارد.
بحث و نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان داد که نوع و مدت تغذیه با شیر مادر در نوزادی با فشار خون در بزرگسالی ارتباط معناداری ندارد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution 4.0 International License قابل بازنشر است. |