دوره 3، شماره 2 - ( July-Sep 1393 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 152-145 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Chaparian A, Hekmati moghadam H, Mansourian M. Physicians’ awareness in Yazd province about Biological Effects of ionizing radiation applied in radiological imaging procedures. JCHR 2014; 3 (2) :145-152
URL: http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-162-fa.html
چاپاریان علی، حکمتی مقدم حسین، منصوریان مهسا. آگاهی پزشکان استان یزد درباره اثرات بیولوژیک پرتوهای یونیزان مورد استفاده در روشهای تصویربرداری رادیولوژی. مجله تحقیقات سلامت. 1393; 3 (2) :145-152

URL: http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-162-fa.html


1- ، ali_chaparian@yahoo.com
چکیده:   (7337 مشاهده)
زمینه: پرتوهای یونیزان دارای خطرات دراز مدتی بویژه سرطان می باشند. از آنجا که پزشکان برای بیماران آزمونهای رادیولوژی را درخواست می نمایند، آنها باید از منافع و خطرات این آزمونها آگاه باشند. هدف از انجام این مطالعه، ارزیابی آگاهی پزشکان استان یزد درباره خطرات پرتوهای یونیزان مورد استفاده در روشهای تصویربرداری رادیولوژی بود.
روش بررسی: در یک مطالعه توصیفی با استفاده از یک پرسشنامه شامل 25 سوال، آگاهی پزشکان در زمینه پرتوهای یونیزان و خطرات سرطانزایی آن در روشهای تصویربرداری رادیولوژی مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین سوالاتی در زمینه اطلاعات جمعیت شناسی شامل سن، جنس، تخصص و سابقه کار پرسیده شد. پرسشنامه ها در بین پزشکان شاغل در استان یزد توزیع و توسط آنها تکمیل شد. سپس پرسشنامه های تکمیل شده با نرم افزار آماری مناسبی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نرمال بودن توزیع داده ها با استفاده از آزمون شاپیرو، ویلکس و آزمون کولموگروف اسمیرنوف بررسی شد. برای متغیرهای پیوسته و مقایسه تفاوت میانگین نمرات برای متغیرهای دو بخشی از آزمون t استفاده شد. ضریب همبستگی اسپیرمن برای یافتن رابطه بین متغیرهای سن و تجربه با آگاهی پزشکان انجام شد. نتایج: میانگین نمره کل آگاهی 15/3 ± 14 از 25 سوال، و یا 6/12% ± 56% بود و محدوده نمرات از 5/11% تا 81% بود. میانگین نمره کل با سن و سابقه کار همبستگی نداشت، اما بین مردان و زنان(P value= 0.001) و همچنین بین دو گروه پاسخ دهنده اصلی یعنی پزشکان عمومی و متخصصین (P value= 0.012) تفاوت معنی داری وجود داشت. آگاهی پزشکان در مورد اثرات زیانبار اشعه شامل اثرات قطعی و اثرات تصادفی بسیار ضعیف بود.
نتیجه گیری: آگاهی پزشکان در مورد پرتوها به طور کلی ناکافی است. آموزش کافی به پزشکان در مورد خطرات ناشی از آزمونهای رادیولوژی ضروری به نظر می رسد، و تجدید نظر در برنامه درسی دانشجویان پزشکی در این زمینه توصیه می شود.
     
مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1393/4/17 | پذیرش: 1393/4/17 | انتشار: 1393/4/17

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY 4.0 | Journal of Community Health Research

Designed & Developed by : Yektaweb