دوره 11، شماره 2 - ( 4-1401 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 116-107 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rabiei S, Ashouri A, Mahdavi-Roshan M. Knowledge, Attitude and Practice Regarding Food Labeling in Patients with Chronic Diseases in Gilan Province, North pf Iran. JCHR 2022; 11 (2) :107-116
URL: http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-725-fa.html
ربیعی سمیرا، عاشوری آسیه، مهدوی روشن مرجان. آگاهی، نگرش و عملکرد بیماران مبتلا به بیماری های مزمن در استان گیلان در ارتباط با برچسب های مواد غذایی. مجله تحقیقات سلامت. 1401; 11 (2) :107-116

URL: http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-725-fa.html


1- گروه تحقیقات تغذیه، پژوهشکده تغذیه و صنایع غذایی کشور و دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی، تهران، ایران
2- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
3- مرکز تحقیقات بیماریهای قلب و عروق، گروه قلب و عروق، دانشکده پزشکی، دانشکده پزشکی، بیمارستان حشمت، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران ، samirarabiei2015@gmail.com
چکیده:   (1369 مشاهده)
چکیده
مقدمه: برچسب های مواد غذایی به عنوان ابزاری مفید در حفظ سلامتی بیماران مبتلا به بیماری های مزمن در نظر گرفته می شوند. هدف این مطالعه، بررسی میزان آگاهی، نگرش و عملکرد بیماران مبتلا به بیماری های مزمن در ارتباط با برچسب های مواد غذایی و ارتباط آن با عوامل اجتماعی و دموگرافیک بود.
روش: مطالعه مقطعی بر روی 800 بیمار مبتلا به بیماری های مزمن که در طول سال های 2018 تا 2019 به کلینیک بیمارستان های رازی و حشمت گیلان مراجعه کرده بودند، با روش نمونه گیری در دسترس انجام شد. اندازه گیری های آنتروپومتریک و اطلاعات اجتماعی و دموگرافیک ارزیابی شد. وضعیت آگاهی، نگرش و عملکرد افراد در خصوص برچسب های مواد غذایی از طریق پرسشنامه خودایفا بررسی شد. آزمون Mann-whitney U-test و Kruscal-wallis برای انجام آنالیزهای آماری مورد استفاده قرار گرفت و P value<0.05 به عنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد.
یافته ها: میانگین سن شرکت کنندگان 14±6/55 سال بود. میانگین و انحراف معیار امتیاز آگاهی 22/1 ± 47/8 بود. حدود 70% بیماران معتقد بودند که تاریخ نوشته شده بر روی بسته بندی مواد غذایی، آن ها را از تازه بودن محصول مطمئن می کند. 68% افراد اعتقاد داشتند که خواندن اطلاعات تغذیه ای روی برچسب های مواد غذایی، در انتخاب محصولات با ارزش تغذیه ای بالا مفید است. از نظر عملکرد، 99% شرکت کنندگان در هنگام خرید، به برچسب های مواد غذایی توجه می کردند، هرچند، اکثریت آن ها این برچسب ها را صرفا جهت مشاهده قیمت و تاریخ تولید و انقضا می خواندند. تنها 11% شرکت کنندگان در هنگام خرید، برچسب های مواد غذایی را به منظور دریافت اطلاعات تغذیه ای می خواندند.
نتیجه گیری: بیماران مبتلا به بیماری های مزمن، آگاهی خوب و عملکرد ضعیف در خصوص برچسب های مواد غذایی دارند. با توجه به اهمیت انتخاب مواد غذایی در پیشگیری از بیماری های مزمن، آموزش در خصوص اهمیت برچسب های مواد غذایی ضروری به نظر می رسد
     
مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت عمومی
دریافت: 1399/10/20 | پذیرش: 1401/3/30 | انتشار: 1401/4/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY 4.0 | Journal of Community Health Research

Designed & Developed by : Yektaweb