دوره 8، شماره 1 - ( Jan-Mar 1397 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 53-46 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghane M, Shahmoradi N, Moein M. Survey of Financial Literacy of Bank Customers on the Use of Electronic Banking and Reducing of Traffic Accidents. JCHR 2019; 8 (1) :46-53
قانع محسن، شاهمرادی نسیم، معین مسعود. تاثیر سواد مالی مشتریان بانک بر استفاده از بانکداری الکترونیک و تاثیر آن بر کاهش حوادث ترافیکی . مجله تحقیقات سلامت. 1397; 8 (1) :46-53

1- گروه حسابداری، دانشکده مدیریت، حسابداری و اقتصاد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یزد، یزد، ایران
مقدمه: یکی از عوامل موثر بر سلامت جامعه، عوامل اقتصادی است و سواد مالی و آشنایی در زمینه بانکداری الکترونیکی می تواند بر میزان اقتصاد افراد تاثیر گذار باشد. هدف این پژوهش بررسی تاثیر سواد مالی مشتریان بانک بر استفاده از بانکداری الکترونیک و تاثیر برکاهش حوادث ترافیکی است
روش تحقیق: متغیرهای این پژوهش سواد مالی و استفاده از بانکداری الکترونیکی می باشد که از طریق پرسشنامه اندازه‌گیری می‌شوند. جامعه تحقیق مشتریان بانک های استان یزد می باشند. نمونه تحقیق با استفاده از فرمول کوکران و با روش نمونه گیری تصادفی 380 نفر تعیین گردید. تجزیه و تحلیل داده ها ازطریق روش مدل سازی معادلات ساختاری(SEM) با رویکرد حداقل مربعات جزئی(PLS) استفاده شده است.
نتایج: تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد 73 درصد نمونه آماری مرد و 38 درصد سن آنها بین 30-39 سال  و و 41 درصد دارای تحصیلات لیسانس می باشد. مقدارضریب مسیر(بتا) سواد مالی مشتریان بانک بر استفاده از بانکداری الکترونیکی برابر (493/0) است.
نتیجه گیری: نتایج حاکی از تاثیر مثبت و معنادار سواد مالی و حوزه های آن بر استفاده از بانکداری الکترونیک می باشد که خود میتواند بطور غیرمستقیم با کاهش رفت و آمدها موجب کم شدن ترافیک و در نتیجه کاهش حوادث جاده ای شود.

مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1397/12/18 | پذیرش: 1397/12/18 | انتشار: 1397/12/18