دوره 7، شماره 1 - ( Jan-March 1396 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 23-18 | برگشت به فهرست نسخه ها

Lotfi M H, fallahzadeh H, Rahmanian M, Lashkardoost H, hamedi A. Correlation of Pre-pregnancy Body Mass Index, Prenatal Weight Gain and Gestational Diabetes – A Case-Control Study. JCHR 2018; 7 (1) :18-23
لطفی محمدحسن، فلاح زاده حسین، رحمانیان مسعود، لشکردوست حسین، حامدی اندیشه. همبستگی شاخص توده بدنی قبل از بارداری و افزایش وزن در دوران بارداری و دیابت حاملگی - یک مطالعه مورد- شاهدی. مجله تحقیقات سلامت. 1396; 7 (1) :18-23

1- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
2- مرکز تحقیقات پیشگیری و اپیدمیولوژی بیماریهای غیرواگیر، گروههای آمار زیستی و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
3- مرکز تحقیقات دیابت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
4- گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
5- گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران ، ahamedi1364@gmail.com
زمینه و هدف: زنان مبتلا به چاقی و اضافه وزن بیشتر مستعد ابتلا به دیابت بارداری هستند. شاخص توده بدنی و افزایش وزن در دوران بارداری نقش مهمی در بارداری ایفا می کند و به عنوان شاخصی مهم در سلامت مادر و نوزاد شناخته می شود. از آنجا که شیوع چاقی در یزد قابل توجه است، ما در این مطالعه به بررسی ارتباط بین دیابت حاملگی با چاقی و افزایش وزن در دوران بارداری در زنان باردار شهر یزد پرداختیم.
روش ها: این مطالعه مورد-شاهدی بر روی 336 زن باردار که به تازگی زایمان کرده بودند انجام شد. از بین آنها 168 زن باردار مبتلا به دیابت حاملگی و 168 زن باردار سالم به عنوان گروه شاهد وارد مطالعه شدند. ما داده ها را از اطلاعات ثبت شده در سیستم اطلاعات بهداشتی جمع آوری کردیم. در این مطالعه، برای تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS23، از آزمون Chi-square، t مستقل و همبستگی استفاده شد.
یافته ها: مطالعه حاضر نشان داد که میانگین BMI قبل از بارداری و میانگین افزایش وزن دوران ​​بارداری تا زمان غربالگری دیابت بارداری در هر دو گروه بطور معنی داری متفاوت بود. همچنین بین BMI پیش از بارداری و افزایش وزن در دوران بارداری همبستگی معکوس و معناداری وجود داشت (r = -0.27، P <0.001).
بحث و نتیجه گیری: از آنجا که شاخص توده بدنی یکی از عوامل خطر قابل تغییر است، دادن آموزش مناسب در زمینه داشتن رژیم غذایی با کیفیت و وعده های غذایی مناسب به همه خانم های باردار، جهت داشتن وزن مناسب قبل از بارداری و افزایش وزن مناسب در دوران بارداری، پیشنهاد می گردد.

مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: اپیدمیولوژی
دریافت: 1396/9/12 | پذیرش: 1396/11/24 | انتشار: 1396/11/24