دوره 7، شماره 3 - ( Jul- Sep 1397 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 182-173 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khosravi Asl M, Nasirian M, Bakhshayesh A. The Impact of Emotion-focused Therapy on Anxiety and Depression among Female-Headed Households in Imam Khomeini Relief Committee. JCHR 2018; 7 (3) :173-182
URL: http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-396-fa.html
خسروی اصل مرجان، نصیریان منصوره، بخشایش علیرضا. تاثیر درمان هیجان مدار بر اضطراب و افسردگی زنان سرپرست خانوار تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) شهرستان یزد در سال 1395. مجله تحقیقات سلامت. 1397; 7 (3) :173-182

URL: http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-396-fa.html


1- روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یزد، یزد، ایران ، ma58.kh@gmail.com
2- محقق روانپزشکی گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، ایران
3- روانشناسی بالینی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه یزد، یزد، ایران
چکیده:   (6103 مشاهده)
مقدمه:زن سرپرست خانوار، یک واقعیت اجتماعی است که امروز در تمام جوامع به چشم می خورد و به دلایل مختلف به وجود می آید. این زنان، از آسیب پذیرترین افراد جامعه هستند و از آنجا که این قشر درجاتی از پریشانی هیجانی، نشانه های عمومی اضطراب و افسردگی را تجربه می کنند، این مطالعه با هدف اثربخشی درمان هیجان مدار بر اضطراب و افسردگی زنان سرپرست خانوار انجام شد.
روش تحقیق: این مطالعه یک پژوهش نیمه تجربی و با طرح پیش آزمون- پس آزمون و گروه آزمایش و کنترل است که بر روی 30 نفر از زنان سرپرست خانوار تحت پوشش کمیته امداد شهرستان یزد بصورت تصادفی در سال 1395 انجام گردید. پرسشنامه های مورد بررسی در این پژوهش شامل اضطراب و افسردگی بک می باشد. در نهایت، داده های جمع اوری شده با استفاده از نرم افزار spss (نسخه 20) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
یافته ها: نتایج نشان داد که روش درمان هیجان مدار توانسته است میزان اضطراب زنان سرپرست خانوار را کاهش­ دهد. همچنین اندازه اثر برابر با 522/0 گزارش شده که نشان می­دهد 52 درصد از تغییرات واریانس ناشی از متغیر مستقل می باشد. همچنین روش درمان هیجان مدار توانسته است میزان افسردگی زنان سرپرست خانوار را کاهش ­دهد. همچنین اندازه اثر برابر با 734/0 گزارش شده که نشان می­دهد 73 درصد از تغییرات واریانس ناشی از متغیر مستقل می باشد. بنابراین می توان نشان داد که روش درمانی هیجان مدار بر اضطراب و افسردگی زنان سرپرست اثر معناداری دارد. (001/0>p)
نتیجه گیری: مطابق با نتایج به دست آمده از مطالعه حاضر، مدل چند متغیری تحلیل کوواریانس پژوهش حاضر بیانگر آن است که تغییرات ایجاد شده در گروه ها می تواند در اثر مداخله ی ایجاد شده باشد. از این رو می توان نتیجه گرفت که روش درمانی هیجان مدار بر اضطراب و افسردگی زنان سرپرست موثر بود. بنابراین روش درمانی هیجان مدار می تواند بر کاهش اضطراب و افسردگی زن سرپرست خانوار مورد استفاده قرار گیرد.
     
مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1396/8/20 | پذیرش: 1397/1/6 | انتشار: 1397/1/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY 4.0 | Journal of Community Health Research

Designed & Developed by : Yektaweb