زمینه و هدف: بهداشت دهان و دندان یکی از مهم ترین شاخه های بهداشت عمومی است. هدف مطالعه حاضر ارزیابی فاکتورهای موثر بر سلامت دهان و دندان مادران باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و درمانی در خرم آباد براساس مدل اعتقاد بهداشتی بود.
روش ها: در این مطالعه مقطعی تحلیلی 340 نفر از مادران باردار شهر خرم آباد با روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند . شاخص [1]DMFT و شاخص [2]OHIS و مقیاس مربوط به عوامل مدل اعتقاد بهداشتی و عملکرد در خصوص مراقبت های بهداشت دهان و دندان سنجیده شدند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS20 و آزمو ن های تحلیلی شامل ضریب همبستگی پیرسون، آنالیز رگرسیون لجستیک درسطح معنی داری 05/0 تحلیل شدند.
یافته ها: میانگین DMF(27/3±8/7) و میانگین OHIS (65/1±74/2) بود. بین سازه های مدل اعتقادبهداشتی و عملکرد ارتباط مستقیم و معنادار وجود. از بین سازه های مدل اعتقاد بهداشتی سازه ی خودکارآمدی (2/22) درصد بیشترین توان پیشگویی کنندگی را داشت. علاوه بر این بین شاخص DMF و OHIS همبستگی مثبت وجود داشت.
بحث و نتیجه گیری: موانع شناختی با رفتار بهداشت دهان و دندان در ارتباط بودند بنابراین بایستی پرسنل بهداشتی و درمانی نسبت به این موانع توجه کنند و مادارن را آموزش دهند. خودکارآمدی مهم ترین متغیر پیش بینی کننده مراقبتی بهداشت دهان و دندان در مادران باردار بود بنابراین، برای رعایت رفتارهای مراقبت های بهداشت دهان و دندان در مادران باردار به این عامل توجه شود
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution 4.0 International License قابل بازنشر است. |