دوره 6، شماره 3 - ( July-Sep 1396 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 184-175 | برگشت به فهرست نسخه ها

Jafarnejad A, Khanjani N, Tirgari B. Factors Associated with Addiction in Children in Kerman City. JCHR 2017; 6 (3) :175-184
جعفرنژاد ابوبکر، خانجانی نرگس، تیرگری بتول. عوامل مرتبط با اعتیاد در کودکان در شهر کرمان . مجله تحقیقات سلامت. 1396; 6 (3) :175-184

1- مرکز تحقیقات بیماریهای غیرواگیر، دانشگاه علوم پزشکی فسا، فسا، ایران
2- مرکز تحقیقات مغز و اعصاب، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران ، behdasht2020@yahoo.com
3- گروه پرستاری داخلی و جراحی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی کرما، کرمان، ایران
مقدمه:
اعتیاد از جمله بحران‌های عمده جهانی است که سالانه قربانیان زیادی می گیرد و آسیبی جدی بر خانواده و جامعه به ویژه کودکان که آسیب ‌پذیر‌ترین قشر اجتماعی هستند وارد می کند. هدف از این مطالعه تعیین علل احتمالی اعتیاد به مواد مخدر در کودکان  شهر کرمان بود.
روش کار:
این مطالعه پس از یک مطالعه کیفی ، بصورت مورد شاهدی  روی 90 کودک 6 تا 16 سال انجام شد. گروه مورد شامل 30 کودک معتاد تحت نظر مرکز بهزیستی  بود. گروه شاهد دو گروه 30 نفری از دو مکان بهزیستی و سطح شهر انتخاب شدند.تمام نمونه ها مذکر بودند و گروه ها از لحاظ سن همسان شدند. سپس علل احتمالی اعتیاد در آن ها مقایسه شدند. داده ها با نرم افزار  SPSS  نسخه 22 و با استفاده از آزمون آماری کای اسکوئر  و رگرسیون لجستیک آنالیز شدند.
نتایج:
 میانیگین سن کودکان در گروه مورد  4/2   8/10 ، در گروه شاهد سطح شهر  8/1  4/11 و در گروه شاهد بهزیستی 5/1  8/12 بود.
تمام افراد مورد مطالعه جنس مذکر بودند. نتایج مطالعه ارتباط آماری معنی داری بین اعتیاد کودکان و اعتقاد مذهبی والدین، زندانی بودن والدین، سابقه اعتیاد در افراد خانواده، تنها به پارک رفتن کودک و اشتغال والدین نشان داد.
بحث و نتیجه گیری:
با اقداماتی مثل تقویت اعتقادات مذهبی والدین و خانواده ها، آموزش مهارت های زندگی به کودکان، نظارت والدین بر کودکان، مهارت های فرزند پروری والدین، پیگیری و نظارت همسالان کودک و همکاری سیاستگذاران ، سازمان بهزیستی، شهرداری، دانشگاه علوم پزشکی و نیروی انتظامی بتوان بهکاهش و کنترل اعتیاد در کودکان کمک کرد.

مروری: پژوهشي |
دریافت: 1396/6/26 | پذیرش: 1396/6/26 | انتشار: 1396/6/26