دوره 6، شماره 3 - ( July-Sep 1396 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 174-165 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mousavi Chalac A, Riahi A. Information Needs of Pregnant Women Referred to Health Centers in Behshahr City during 2016-17. JCHR 2017; 6 (3) :165-174
URL: http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-375-fa.html
موسوی چلک افشین، ریاحی عارف. نیازهای اطلاعاتی زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و درمانی شهر بهشهر در سال 1395. مجله تحقیقات سلامت. 1396; 6 (3) :165-174

URL: http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-375-fa.html


1- گروه علوم و اطلاع رسانی، دانشگاه پیام نور، ایران
2- پژوهشگران جوان و باشگاه نخبگان، شعبه علمی و تحقیقاتی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، ariahi1986@gmail.com
چکیده:   (7780 مشاهده)
چکیده
سابقه و هدف
: سطح پایین اطلاعات و عدم آگاهی و دانش زنان از مسائل مختلف مربوط به بارداری می‏ تواند مشکلات مختلفی را برای آنها بوجود آورده و افزایش مداخلات پزشکی را سبب شود. هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی نیازهای اطلاعاتی زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و درمانی شهر بهشهر و منابع کسب آن می‏باشد.
مواد و روش‏ها: پژوهش حاضر کاربردی و به روش پیمایشی توصیفی (مقطعی) انجام شده است. جامعه پژوهش مطالعه حاضر را 188 نفر از زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و درمانی شهر بهشهر در سال 1395 تشکیل می‏دهند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته (که روایی و پایایی آن به ترتیب توسط متخصصان و صاحب‏ نظران و آلفای کرونباخ بدست آمده است) و برای تجزیه و تحلیل اطلاعات، از آمار توصیفی، آزمون‏های آماری و نرم افزار SPSS (نسخه 17) استفاده شده است.
یافته‏ها: یافته‏ های بدست آمده نشان داد که مهم‏ترین نیاز اطلاعاتی زنان باردار، اطلاعات مربوط به سلامت جنین(49/4) بوده است. همچنین آنها "متخصصان زنان و زایمان" و "پزشکان متخصص" را با میانگین ‏های 34/4 و 22/4، به عنوان مهم‏ترین منابع کسب اطلاعات سلامت ذکر کرده‏اند. همچنین آنها به طور قابل توجهی از تلگرام به عنوان مهم‏ترین شبکه‏ اجتماعی برای دسترسی و کسب اطلاعات سلامت استفاده کرده‏اند. همچنین تفاوت معنی‏داری میان برخی "ویژگی‏های جمعیت ‏شناختی" و "نیازهای ‏های اطلاعاتی" و همچنین"منابع کسب اطلاعات" در میان گروه‏های مختلف زنان باردار مشاهده شده است.
نتیجه‏ گیری: زنان باردار برای سپری نمودن دوران بارداری خود به اطلاعات مختلف و متنوعی نیازمندند. اهمیت این اطلاعات توسط جامعه مورد مطالعه در سطح بالایی گزارش شده است. متخصصان بهداشتی و مدیران نظام سلامت کشور می‏توانند با برنامه ‏ریزی و انجام تهمیدات مناسب و آموزش مستمر و منظم به این گروه از افراد، در راستای ارتقای سطح آگاهی و دانش آنها تاثیر گذار باشند.
     
مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت عمومی
دریافت: 1396/4/25 | پذیرش: 1396/6/13 | انتشار: 1396/6/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY 4.0 | Journal of Community Health Research

Designed & Developed by : Yektaweb