دوره 6، شماره 2 - ( Apr-June 1395 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 123-117 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shiravand B, Salmani I, Servat F. Prevention and Treatment Approaches to Deal with Plague as a Biological Weapon. JCHR 2017; 6 (2) :117-123
URL: http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-368-fa.html
شیراوند بابک، سلمانی ابراهیم، ثروت فرخ لقا. رویکردهای پیش‌گیری و درمانی در مقابله با طاعون به عنوان یک جنگ‌افزار بیولوژیکی. مجله تحقیقات سلامت. 1395; 6 (2) :117-123

URL: http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-368-fa.html


1- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد
2- گروه بهداشت و درمان در حوادث و حوادث، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد
چکیده:   (5613 مشاهده)

مقدمه: حملات بیولوژیک یا زیستی پدیده‌ای است که به طور جدی در قرن بیستم شروع شده و هر روز در حال گسترش است. عامل طاعون یکی از عوامل موجود در لیست سلاح‌های بیولوژیک از سوی کنوانسیون خلع سلاح است. از این رو، خطر کاربردهای بیولوژیک یا بیوتروریستی آن توسط دشمن امری محتمل و تهدیدی جدی است. هدف از تدوین این مقاله، به روز رسانی اطلاعات کارکنان بهداشتی در خصوص طاعون و جنبه‌ی بیوتروریستی این بیماری می‌باشد.

مواد و روش‌ها: این مقاله مطالعه‌ای مروری است که بر اساس مقالات جستجو شده از منابع کتابخانه‌ای و اینترنتی (2016- 1990) نوشته شده است.

یافته‌ها: بیش از 2000 گونه از باکتری‌ها در سه گروه اصلی باسیلی (میله‌ای شکل)، کوکسی (گرد و بیضوی) و اسپیرال (مارپیچی)، شناسایی شده‌اند، اما فقط حدود 100 گونه به عنوان بیماری‌زا شناخته شده‌اند و کمتر از 10 گونه به عنوان عوامل بیولوژیک مناسب برای کاربرد نظامی به کار می‌روند که عامل طاعون یکی از این عوامل است. یرسینیا پستیس، نوعی کوکوباسیل گرم منفی بی‌هوازی، از خانواده آنتروباکتریاسه ها می‌باشد و در صورتی که با رنگ‌های رایت، گیمسا یا وایسون، رنگ‌آمیزی شود در زیر میکروسکوپ، به صورت دوقطبی دیده می‌شود.

بحث و نتیجه‌گیری: امروزه علی‌رغم پیشرفت علوم و فنون، دانش بشری از پیش‌بینی زمان و مکان وقوع این نوع عملیات به طور نسبی ناتوان است. از این رو می‌بایست در قبال وقوع غیرقابل‌اجتناب آن مهیا و آماده بود. لذا با توجه به اهمیت و ضرورت آمادگی مقابله با این حملات، مسئولان و متخصصین در این رابطه باید با آگاهی و هوشیاری لازم در جهت آمادگی در مقابل این خطرات تلاش و برنامه‌ریزی نمایند.

واژه‌های کلیدی: بیوتروریسم، طاعون، حملات بیولوژیک
     
مروری: مروری | موضوع مقاله: مدیریت بحران
دریافت: 1396/3/15 | پذیرش: 1396/3/15 | انتشار: 1396/3/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY 4.0 | Journal of Community Health Research

Designed & Developed by : Yektaweb