دوره 5، شماره 4 - ( Oct-Dec 1395 )                   جلد 5 شماره 4 صفحات 239-234 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Vakili M, Shafiee M, Baharie A H, Mirzaei M. Prevalence of Substance Abuse among High School Students in 2015-2016 Academic Year in Yazd City, Iran. JCHR 2016; 5 (4) :234-239
URL: http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-344-fa.html
وکیلی محمود، شفیعی محمد، بهاریه امیر حسین، میرزایی محسن. بررسی وضعیت سوء مصرف مواد در دانش آموزان شهر یزد. مجله تحقیقات سلامت. 1395; 5 (4) :234-239

URL: http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-344-fa.html


1- گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران.
2- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد
3- گروه پزشکی اجتماعی، مرکز تحقیقات نظارت بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
چکیده:   (8750 مشاهده)

مقدمه: سوء مصرف مواد یک معضل شایع و عمده مرتبط با سلامتی جامعه است که ابتلا و مرگ ومیر بالایی دارد. بنابراین با توجه به افزایش سوءمصرف مواد مخدر در سال های اخیر به ویژه در میان جوانان و نوجوانان و عوارض مربوط به آن از جمله کاهش طول عمر، حاملگی ناخواسته، خودکشی و خشونت در میان جوانان و ایجاد اختلال در زندگی فردی و خانوادگی افراد و با توجه به اینکه کشور ما یک کشور جوان محسوب می شود ما بر آن شدیم تا در این مطالعه وضعیت سوء مصرف مواد در دانش آموزان شهر یزد تعیین نماییم .

مواد و روش ها: این مطالعه یک مطالعه تحلیلی مقطعی است که جامعه آماری مورد بررسی ١۰۲۰ نفر از دانش آموزان شاغل به تحصیل در مقطع دبیرستان ( دوره اول – دوره دوم ) در سال 1395 در مناطق شهر یزد می باشد. روش نمونه گیری از نوع چند مرحله ای با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای و طبقه ای خواهد بود. جمع آوری اطلاعات با استفاده از ترجمه فارسی پرسشنامه استاندارد شده(GSHS) سازمان جهانی بهداشت انجام شده است. بعد از تکمیل پرسشنامه توسط دانش آموزان، اطلاعات جمع آوری شده وارد نرم افزار SPSS نسخه ١6 شده و با استفاده آزمون های آماری از نظر معناداری مورد ارزیابی قرار گرفت.

یافته ها: نتایج نشان داد 18.1 % دانش اموزان حداقل یکبار مصرف مواد داشته اند. همچنین مشخص شد که 9.5% از دانش آموزان سابقه مصرف حشیش، 12.5 % سابقه مصرف آمفتامین ها، 10.8 % سابقه مصرف قرص های روانگردان، 12.2 % سابقه مصرف هروئین، 12.9 % سابقه مصرف تریاک و در نهایت 9.6 % سابقه مصرف کراک را داشته اند. بین تحصیلات والدین و سوء مصرف مواد در دانش آموزان ارتباط معنی داری وجود ندارد.

بحث و نتیجه گیری: با توجه به شیوع بالای سوء مصرف و تنوع مواد مورد استفاده دانش آموزان طراحی برنامه های آموزشی در مدارس و نظارت بیشتر اولیاء و مربیان توصیه می شود. آشنایی والدین و معلمین با علائم سوء مصرف و حمایت بیشتر خانواده ها از نوجوانان در پیشگیری از سوء مصرف موثر است.

     
مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1395/9/23 | پذیرش: 1395/9/23 | انتشار: 1395/9/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY 4.0 | Journal of Community Health Research

Designed & Developed by : Yektaweb