دوره 4، شماره 2 - ( July-Sep 1394 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 137-128 | برگشت به فهرست نسخه ها

Valipour M, Askari Nodushan A. Factors Pertaining to Unintended Pregnancy Amongst Women Visiting Healthcare Centers of Yazd City. JCHR 2015; 4 (2) :128-137
ولی پور مرضیه، عسکری ندوشن عباس. عوامل مرتبط با بارداری‌ ناخواسته در بین زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی-درمانی شهر یزد. مجله تحقیقات سلامت. 1394; 4 (2) :128-137

1- ، valipour_ma@yahoo.com
2- دانشگاه یزد
چکیده: مقدمه: حاملگی ناخواسته با عواقب و پیامدهای خطرناکی برای سلامتی مادر و کودک و همچنین خانواده و جامعه همراه است. هدف این مطالعه، بررسی عوامل مرتبط با حاملگی ناخواسته در بین زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی-درمانی شهر یزد می‌باشد . روش بررسی: این پژوهش از طریق پرسشنامه و روش نمونه گیری چندمرحله ای در ماه‌های خرداد و تیر 1393 مورد بررسی قرار گرفته است، حجم جامعه آماری 5925 نفر و حجم نمونه 220 نفر می‌باشد. یافته‌ها: نتایج نشان داد که میانگین سنی کل زنان 27 سال بوده و 90/9% زنان خانه‌دار بودند، میانگین سن ازدواج 20/01 سال و میانگین تعداد فرزندان 0/85بود. از 220 زن مورد بررسی، 28/6 درصد حاملگی ناخواسته گزارش کردند. همچنین بر اساس مدل رگرسیونی لوجستیک از بین متغیرهای تأثیرگذار، متغیرهای سن ازدواج زن، نوع وسیله پیشگیری از بارداری و تعداد فرزندان ایده‌آل بر بارداری ناخواسته تأثیرگذار بودند. متغیرهای موجود در مدل رگرسیونی، 38/9درصد از حاملگی ناخواسته را تبیین کردند. نتیجه‌گیری: با توجه به نتیجه پژوهش، لزوم افزایش سطح کیفی برنامه‌های مشاوره و تنظیم خانواده به ویژه آموزش نحوه صحیح استفاده از وسایل پیشگیری از بارداری ضروری به نظر می‌رسد.

مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت عمومی
دریافت: 1394/5/22 | پذیرش: 1394/6/8 | انتشار: 1394/6/21