دوره 3، شماره 4 - ( Jan-March 1393 )                   جلد 3 شماره 4 صفحات 241-232 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jorabi N, Ghaneian M T, Jebali A, Hekmatimoghaddam S, Ehrampoush M H, Mosleh Arani A. The Antimicrobial Activity of Essential Oil of Zataria Multiflora Boiss and Satureja Khuzestanica and Their Stability. JCHR 2015; 3 (4) :232-241
URL: http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-223-fa.html
جورابی نسیمه، قانعیان محمدتقی، جبالی علی، حکمتی مقدم سیدحسین، احرامپوش محمدحسن، مصلح آرانی اصغر. خاصیت ضد میکروبی و پایداری روغن ضروری آویشن شیرازی و مرزه خوزستانی. مجله تحقیقات سلامت. 1393; 3 (4) :232-241

URL: http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-223-fa.html


1- ، alijebal2011@gmail.com
چکیده:   (8210 مشاهده)
مقدمه: تعدادی از گیاهان دارای خواص ضد میکروبی وسیعی علیه میکروب ها دارند. هدف از این مطالعه بررسی خاصیت ضد میکروبی روغن ضروری گیاهان آویشن شیرازی و مرزه خوزستانی بود. مواد و روش ها: نخست آویشن شیرازی و مرزه خوزستانی جمع آوری و توسط یک گیاه شناس تایید و سپس خشک و خرد شد. در مرحله بعد با روش تقطیر آبی روغن ضروری هر یک استخراج گردید. برای تست پایداری، سطوح مختلف شامل سنگ و استیل و ام دی اف در نظر گرفته شد و با الکل 70 درصد استریل شده و سپس در معرض روغن استخراجی قرار گرفت. خاصیت ضد میکروبی ایندو از روش میکرودایلوشن استفاده گردید. برای تست پایداری، سطوح مختلف شامل سنگ و استیل و ام دی اف در نظر گرفته شد و با الکل 70 درصد استریل شده و سپس در معرض روغن استخراجی قرار گرفت. سپس سطوح خشک و بمدت 12 و 24 و 36 ساعت در دمای محیط قرار گرفتند. در مرحله بعد از سطوح بطور جداگانه نمونه برداری و سپس روی محیط نوترینت تلقیح و نهایتا تعداد کلنی رشد کرده شمارش شد. یافته ها:MIC50 هر دو روغن معادل 3.1% بود؛ اما MIC90 روغن آویشن شیرازی علیه همه سوش ها معادل 12.5% بود بغیر از سوش اشرشیاکلی که معادل 6.2% بود. همینطور MIC90 روغن مرزه خوزستانی علیه همه سوش ها معادل 12.5% بود بغیر از سوش آسپرژیلوس نایجر که معادل 6.2% بود. هر دو روغن ضروری استخراج شده دارای پایداری بالا تا 36 ساعت روی سطح استیل و سنگ داشتند. ولی در مورد ام دی اف هر دو روغن ها تا 24 ساعت بیشتر پایداری نداشتند. رابطه معنی داری هم بین دو روغن مورد مطالعه وجود نداشت. نتیجه گیری: این نکته قایل نتیجه گیری است که هر دو روغن مورد بررسی دارای خاصیت ضد میکروبی تقریبا مشابه داشتند. بخاطر خاصیت ضد میکروبی بالا این دو احتمالا بتوان از آنها برای حذف میکروب ها از منابع مختلف استفاده نمود.
     
مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1393/12/16 | پذیرش: 1393/12/16 | انتشار: 1393/12/16

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY 4.0 | Journal of Community Health Research

Designed & Developed by : Yektaweb