چکیده: (8239 مشاهده)
مقدمه: شروع کار از سنین کودکی می تواند اثر منفی بر فرآیند رشد و وضعیت تغذیه ایجاد نماید. کودکان کار به علت مخاطرات شغلی در معرض انواع بیماریهای واگیردار و غیر واگیر دار همانند سوءتغذیه، کم خونی و عقب افتادگی در رشد هستند. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت تغذیه و شیوع کم خونی در کودکان کار و غیر کار در شهر کرمانشاه انجام گرفت.
روش کار: این مطالعه یک بررسی مورد- شاهدی بود که بر روی 90 پسر کار و 90 پسر عادی 18-8 ساله در شهر کرمانشاه انجام شد. پرسشنامه جمعیتی و پرسشنامه بسامد مصرف ابزارهای جمع آوری داده ها بودند. شاخصهای انتروپومتریک (تن سنجی) با استفاده از ابزارهای استاندارد اندازه گیری شدند. 5 میلی لیتر خون برای انجام آزمایش زیست شاخص های خونی از افراد شکت کننده در مطالعه گرفته شد.
یافته ها: میانگین قد و وزن کودکان کار به ترتیب 7/3 سانتی متر و 7/5 کیلوگرم کمتر از کودکان غیر کار بود (0.02 = P) . شیوع فقر آهن در کودکان کار دو برابر کودکان غیر کار بود (28٪ در مقابل 3/11٪، 0.01 = P). غلظت هموگلوبین در کودکان کار در مقایسه با کودکان غیر کار بطور معنی داری کمتر بود (0.05 = P).مصرف تمامی گروه غذایی بجز گروه نان وغلات درکودکان کار به طور معنی داری کمتر از کودکان غیر کار بود (0.001 = P).
نتیجه گیری: کودکان کار در معرض خطر ابتلا به سوءتغذیه و کم خونی هستند به همین دلیل نیازمند حمایت های ضروری تغذیه ای می باشند.
مروری:
كاربردي |
موضوع مقاله:
بهداشت عمومی دریافت: 1393/6/4 | پذیرش: 1393/6/4 | انتشار: 1393/6/4