دوره 3، شماره 1 - ( Apr-June 1393 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 38-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Anvari F, Kheirkhah M, Amraei R. Treatment of Synthetic Textile Wastewater by Combination of Coagulation/Flocculation Process and Electron Beam Irradiation. JCHR 2014; 3 (1) :31-38
URL: http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-155-fa.html
انوری فاطمه، خیرخواه منیره، امرائی رضا. تصفیه پساب نساجی شبیه سازی شده با تلفیق فرآیند انعقاد- لخته‌سازی و پرتودهی با باریکه الکترونی . مجله تحقیقات سلامت. 1393; 3 (1) :31-38

URL: http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-155-fa.html


1- ، f_anvari@yrpc.ir
چکیده:   (8233 مشاهده)
مقدمه: پساب‌های نساجی حاصل از فرآیندهای رنگرزی و تکمیل حاوی مقادیر زیادی از رنگهای آلی، مواد شیمیایی و فعال سطحی بوده و با pH متغیر، COD و ذرات معلق بالا شناخته می‌شوند. در این تحقیق راندمان حذف رنگ و کدورت از پساب نساجی شبیه سازی شده با تلفیق دو فرآیند انعقاد- لخته‌سازی و پرتودهی با باریکه الکترونی مورد بررسی قرار گرفته است.
 مواد و روشها: آزمایشات بر روی محلول رنگی تهیه شده از ده رنگ ( شامل 3 رنگ از هر یک از گروه‌های اصلی راکتیو، دیسپرس، مستقیم و یک رنگ گوگردی) که از کارخانه نساجی یزدباف تهیه شد انجام گرفت. از سولفات آلومینیوم به عنوان منعقدکننده جهت تعیین شرایط بهینه برای حذف کدورت استفاده شد. نمونه‌ها توسط شتاب دهنده الکترونی MeV 10 در دزهای 1، 3 و 6 کیلوگری پرتودهی شد. طیف جذبی نمونه‌ها توسط دستگاه اسپکتروفتومتر فرابنفش- مرئی، pH نمونه‌ها با استفاده از دستگاه pH ‌‌متر و کدورت با دستگاه کدورت سنج اندازه‌‌گیری شد.
 نتایج: با توجه به نتایج بدست آمده در فرایند انعقادسازی با افزایش مقدار منعقدکننده آلوم، راندمان حذف رنگ و کدورت افزایش یافته و در مقدار ppm 112راندمان حذف رنگ و کدورت به ترتیب به 64% و 90% می‌رسد. این مقدار به عنوان مقدار بهینه منعقد کننده در ادامه کار استفاده شد. با شروع پرتودهی شدت جذب در طول موج 540 نانومتر در اثر تخریب مولکول‌های بزرگ رنگ به شدت کاهش یافته و با افزایش دز تا kGy 3 راندمان رنگزدایی به 95% رسیده است. در اثر پرتودهی مولکول‌های رنگ شکسته شده و به ترکیبات آلی کوچکتر تبدیل می‌شوند. اسیدهای آلی یکی از انواع اصلی محصولات واسطه موقتی است که در طول پرتودهی به‌وجود می‌آید و pH را کاهش می‌دهد.
 نتیجه‌گیری: نتایج نشان می‌دهد که تلفیق دو فرآیند انعقاد- لخته‌سازی و پرتودهی با الکترون‌های پر انرژی در حذف کدورت و رنگزدایی از محلول‌های رنگی بسیار مؤثر است. در حالیکه ذرات معلق و رنگ‌های دیسپرس در فرایند انعقادسازی به خوبی حذف می‌شوند، پرتودهی قادر است ساختار مولکول‌های رنگ‌های محلول را تخریب کرده و راندمان حذف رنگ را به میزان قابل ملاحظه‌ای افزایش دهد.
     
مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1393/4/1 | پذیرش: 1393/4/1 | انتشار: 1393/4/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY 4.0 | Journal of Community Health Research

Designed & Developed by : Yektaweb