دوره 5، شماره 3 - ( July-Sep 1395 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 201-195 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soltani T, Baghianimoghadam M H, Ehrampoush M H, Baghian N, Jafari A. Knowledge, Attitude, and Performance of Nurses' Crisis Management in Natural Disasters in Yazd City. JCHR 2016; 5 (3) :195-201
URL: http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-328-fa.html
سلطانی طاهره، باقیانی مقدم محمدحسین، احرامپوش محمدحسن، باقیان نجمه، جعفری عبدالخالق. بررسی آگاهی، نگرش و عملکرد پرستاران شهر یزد نسبت به مدیریت بحران در بلایا و حوادث طبیعی. مجله تحقیقات سلامت. 1395; 5 (3) :195-201

URL: http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-328-fa.html


1- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
2- گروه خدمات بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران ، Baghianimoghadam @yahoo.com
3- گروه بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
4- مرکز تحقیقات سیاست بهداشت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
5- دفتر ارزیابی عملکرد، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
چکیده:   (8773 مشاهده)

چکیده

مقدمه: بلایای طبیعی به عنوان حوادثی که خارج از کنترل انسانها میباشند در نظر گرفته شده اند و معمولا به مرگ و میر و آسیبهای متنوعی منتج می شوند ووضعیت بهداشت و سلامت عمومی مردم را به طور مشخص متأثر میسازند بلایا به طرق مختلف زندگی مردم را تحت تأثیر قرار میدهند، آنها ممکن است اثرات عمیق، آشکار و نتایج نامعلومی داشته باشند. حوادث ناشی از بلایای طبیعی ممکن است به طور مستقیم سبب صدمات و مرگ و میر شوند و یا به صورت غیرمستقیم منجر به انتقال بیماریهای واگیر گردد.یکی از گروه هایی که بیشترین نقش رادر پیشگیری وکنترل بلایا دارند ،پرستاران می باشند لذا دراین بررسی تصمیم گرفتیم تا آگاهی،نگرش و عملکرد پرستاران شهر یزد نسبت به مدیریت بحران در بلایا وحوادث طبیعی رامورد بررسی قراردهیم.

روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی –مقطعی بودکه که تعداد 220 نفر از پرستاران بیمارستانهای دولتی  از طریق نمونه گیری طبقه ای تصادفی انتخاب شدند. داده ها توسط پرسشنامه ای محقق ساخته انجام شد که با استفاده از مطالعات مشابه در زمینه پرستاری تهیه شده است که روایی آن با نظر متخصصین مربوطه وپایایی آن با آلفا کرونباخ 0.83 تایید شداین پرسشنامه  از دو قسمت تشکیل شده بود.قسمت اول شامل سوالاتی در خصوص متغیرهای زمینه ای(سن-جنس-وضعیت تاهل- میزان تحصیلات-سابقه کار-نوع مسئولیت و......)بود.

بخش دوم شامل سوالاتی در خصوص آگاهی, نگرش وعملکردبود که بخش آگاهی مشتمل بر16سوال بوده است عبارات مربوط به نگرش  11 سوال بود وعبارات مربوط به عملکرد 19سوال بوده است . داده ها پس از جمع آوری بر طبق کد بندی های معین ،‌در نرم افزار آماری SPPS.Win 16 وارد گردیده و پس از پردازش مورد ارزیابی قرار گرفت. در سطح تحلیلی از آزمونهای همبستگی‌اسپیرمن  ، آزمونهای مقایسه میانگین ها در سطوح مختلف متغیرهای مستقل ( من – ویتنی ، کروسکال والیس و یا t تست وهم چنین از آزمون مقایسه میانگین داده های وابسته(غیر پارامتریک) استفاده شد.

نتایج: میانگین آگاهی در پرستاران24/5± 05/13ازمحدوده نمره 22-0 می باشد. نمره نگرش پرستاران 39/3±94/28از محدوده 33-11 می باشد. همچنین میانگین نمره عملکرد افراد 5/6 ±88/45 از محدوده 57-19 می باشد.پرستاران در این مطالعه دارای میانگین سنی 94/33 سال وسابقه کار 5/10 سال داشتند.

بحث: با توجه به افزایش تعداد دفعات وقوع و پیامدهای بلایا و نقش ویژه خدمات سلامتی در قبل، حین و بعد از وقوع چنین حوادثی، آمادگی مناسب کارکنان ارائه دهنده ی خدمات سلامتی بسیار ضروری می باشد و پرستاران به عنوان بزرگترین گروه ارائه دهنده ی خدمات بهداشتی درمانی به افراد آسیب دیده می باشند ولازم است که اطلاعات وعملکرد آنها سنجیده شود که از اهداف این بررسی بود.

واژه‌های کلیدی: بحران، پرستاران، آگاهی، نگرش وعملکرد.
     
مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت بحران
دریافت: 1395/6/23 | پذیرش: 1395/6/23 | انتشار: 1395/6/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY 4.0 | Journal of Community Health Research

Designed & Developed by : Yektaweb