دوره 3، شماره 2 - ( July-Sep 1393 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 102-96 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Anvari Tafti M H, Mirjalili M M, Aghabagheri M. The Prevalence of Intestinal Parasites in Children Attending Day–Care Centers in Yazd City, Iran. JCHR 2014; 3 (2) :96-102
URL: http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-189-fa.html
انوری تفتی محمدحسین، میرجلیلی محمدمهدی، اقاباقری مهدی. شیوع انگل های روده ای در کودکان مهدکودک های یزد. مجله تحقیقات سلامت. 1393; 3 (2) :96-102

URL: http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-189-fa.html


چکیده:   (8435 مشاهده)
عفونت های انگلی روده‌ای در کشورهای در حال توسعه خیلی شایع است و عمدتا کودکان را مبتلا می‌سازد. مهدکودک ها مکان هایی هستند که کودکان برای کسب انگل های روده ای مستعدتر هستند. مواد و روش ها: این مطاله مقطعی برای تعیین شیوع انگل های روده ای در میان کودکانی که در مهدکودک های شهر یزد نگهداری می شوند انجام گرفت.180 کودک زیر 6 سال به صورت نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. نمونه های تازه موضوع از هر کودک تهیه و به روش های مستقیم گسترش مرطوب و فرمالین- اتر آزمایش شدند. اطلاعات دموگرافیک و شاخص های تن سنجی کودکان نیز مثبت گردید. اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار spss تجزیه و تحلیل گردید. نتایج: در مجموع 10 درصد از کودکان حداقل به یکی از انگل های روده ای آلوده بودند.میزان های عفونت بشرح ذیل بودند: بلاستوسیستیس هومی نیس 8/2درصد، ژیاردیا لامبلیا 8/2 درصد، آنتامبا کلی 1/1 درصد، کیلوماستیکس مسنیلی7/1 درصد و دی آنتامبافراژیلیس 1/1 درصد. میزان عفونت در پسران 9/12 درصد و در دختران 9/6 درصد بود. ارتباط بین سن، جنس، شاخص های تن سنجی و عقونت های انگلی از نظر آماری معنی دار نبود. یک تفاوت معنی دار به لحاظ آماری بین عفونت با تحصیلات والدین و شغل مادران مشاهده گردید (05/0> p) نتیجه گیری: نتایج این مطالعه، کاهش قابل ملاحظه ای در میزان عفونت های انگلی روده ای را در مقایسه با سایر مطالعات نشان داد. این کاهش ممکن است به دلیل ارتقاء بهداشت فردی و محیط باشد که بواسطه ارائه آموزش های عمومی، افزایش آگاهی های بهداشتی و بهبود تسهیلات بهداشتی ،دفع صحیح زباله و فاضلاب ، کنترل آب آشامیدنی و بهداشت مواد غذایی حاصل شده است.
     
مروری: كاربردي | موضوع مقاله: بهداشت عمومی
دریافت: 1393/6/4 | پذیرش: 1393/6/4 | انتشار: 1393/6/4

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY 4.0 | Journal of Community Health Research

Designed & Developed by : Yektaweb