1- گروه اقتصاد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان، کرمان، ایران
چکیده: (4709 مشاهده)
مقدمه: روندهای ملی نشان می دهد که استان های مختلف ایران به موازات فرآیند رشد اقتصادی، آلودگی های زیست محیطی را تجربه کردند. بدیهی است تاثیرات انتشارCO2 روی شاخص های سلامت از قبیل نرخ مرگ و میر، نرخ مرگ و میر نوزادان و مخارج بهداشت و درمان طی دهه گذشته از سوی سیاست گذاران مورد غفلت واقع شده است.
روش: این مطالعه برای اولین بار در پیشینه تحقیق موجود در ایران، تاثیر توسعه مالی روی انتشارCO2 در سه بخش کشاورزی، صنعت و خدمات را با استفاده از داده های پنل دوره 1395-1368 به کمک تخمین زننده های PMG و MG آزمون می نماید. علاوه بر این پتانسیل تاثیرگذاری متغیر اندازه دولت و موجودی سرمایه روی انتشارCO2 نیز آزمون شده است.
یافته ها: طبق نتایج تجربی اندازه دولت و موجودی سرمایه تاثیر مثبت، روی انتشار CO2 داشته اند. در حالیکه توسعه مالی باعث کاهش انتشار CO2 می گردد. هر چند نتایج نشان می دهد که این متغیرها تاثیر معناداری بر انتشار CO2 در کوتاه مدت ندارند.
نتیجه گیری: مطالعه دریچه جدیدی پیش روی سیاست گذاران برای کنترل آلودگی های محیط زیست از طریق توسعه مالی باز می کند. آن بیان می کند سیاست گذاران باید ظرفیت هایی که از طریق توسعه مالی می توان انتشار CO2 را کاهش داد را مورد توجه قرار دهند. در این راستا نیاز است که آنها از طریق کاهش هزینه سرمایه گذاری، از طرح های حفاظت محیط زیست حمایت نمایند
مروری:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
بهداشت حرفه ای دریافت: 1397/3/8 | پذیرش: 1397/3/8 | انتشار: 1397/3/8