دوره 7، شماره 2 - ( Apr- June 1397 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 118-112 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bakherad Z, Feizy J. Preliminary Survey of Aflatoxins in Mashhad’s Roasted Red Skin Peanut Kernels during February to May 2016. JCHR 2018; 7 (2) :112-118
URL: http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-421-fa.html
باخرد زهره، فیضی جواد. بررسی میزان آفلاتوکسین در دانه‌های بادام زمینی پوست قرمز در خراسان رضوی. مجله تحقیقات سلامت. 1397; 7 (2) :112-118

URL: http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-421-fa.html


1- مرکز تحقیقات آزمایشگاه مواد غذایی و دارویی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران، ایران
2- گروه شیمی مواد غذایی، پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران ، feizy.j@gmail.com
چکیده:   (8893 مشاهده)
مقدمه: فراوانی آفلاتوکسین­ها در 32 نمونه بادام زمینی سرخ شده بو داده با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا مجهز به ستون کرومولیت تعیین شد. تمام نمونه­ها از فروشگاه­ها و بازارهای محلی در استان خراسان رضوی خریداری شده است.
روش: روش بر اساس استخراج نمونه­ها با محلول متانول: هگزان (25:75 حجمی/حجمی) بود. اندازه­گیری بر پایه مشتق­سازی آفلاتوکسین­ها با کبراسل و استفاده از آشکارساز فلورسانس به ترتیب در طول موج­های تحریک و تهییج 365 و 435 نانومتر بود.
یافته ها: میانگین سطح آفلاتوکسین­های  B1­، B2، G1،G2  و کل آفلاتوکسین­ها به ترتیب به ترتیب 17/57، 56/2، 51/12، 42/1 و 16/85 نانوگرم بر گرم بود. آفلاتوکسین B1 در 12 نمونه (5/37 درصد) با میانگین 32/90 ± 17/57 نانوگرم بر گرم و حداکثر مقدار 61/243 نانوگرم بر گرم تشخیص داده شد. غلظت آفلاتوکسین B1 در 7 نمونه از حداکثر حد مجاز پذیرفته شده توسط استاندارد ملی ایران (5 نانوگرم بر گرم) تجاوز کرد. میزان آفلاتوکسین کل در هفت نمونه (8/21%) از نمونه­های بادام زمینی، از حداکثر حد مجاز توسط کدکس و ایران (15 نانوگرم بر گرم) بیشتر بود.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج به دست آمده، برای کنترل سطح افلاتوکسین در نمونه­های بادام زمینی در استان خراسان رضوی، تلاش بیشتری لازم است. این بررسی اطلاعات ارزشمندی را در مورد آلودگی آفلاتوکسین در محصولات بادام زمینی که در ایران عرضه می­شود نیز ارائه می­دهد.
     
مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1396/12/11 | پذیرش: 1397/2/17 | انتشار: 1397/2/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY 4.0 | Journal of Community Health Research

Designed & Developed by : Yektaweb