دوره 6، شماره 4 - ( Oct-Dec 1396 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 215-207 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pourshams M, JanFada H. Investigation of the Effects of Religious Beliefs on Compliance with Traffic Laws and Regulations on Yazd Province Drivers (Structural Equation Modeling Approach) . JCHR 2017; 6 (4) :207-215
URL: http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-405-fa.html
پورشمس محمد، جان فدا حسن. بررسی تأثیر باورهای دینی بر رعایت کردن قوانین ومقررات راهور دربین رانندگان شهر یزد(با رویکرد مدلسازی معادلات ساختاری). مجله تحقیقات سلامت. 1396; 6 (4) :207-215

URL: http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-405-fa.html


1- معاون ترافیک فنی، دفتر مدیریت و فرماندهی، یزد، ایران ، mohammad.purshams@gmail.com
2- دفتر کاهش ریسک فاجعه، معاونت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
چکیده:   (4601 مشاهده)
مقدمه: واضح است که رانندگی بدون رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی، نظم و امنیت هر جامعه‌ای را تهدید و باعث سلب آسایش و آرامش افراد جامعه می‌شود. عوامل متعددی در رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی نقش دارند که هدف اصلی تحقیق حاضر بررسی تأثیر باورهای دینی بر رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی در سطح شهر یزد است.
روش بررسی : این تحقیق از نظر کنترل شرایط پژوهش یک مطالعه پیمایشی واز نظر زمانی یک مطالعه مقطعی و در ابتدای سال 96 انجام شده است. جامعه آماری پژوهش کلیه شهروندان یزدی بالای 18 سال دارای گواهینامه رانندگی و صاحب خودرو یا موتورسیکلت می‌باشند که به صورت نمونه گیری ساده تصادفی تعداد384 نفر از این رانندگان در 5 بخش مختلف شهر یزد انتخاب و مورد بررسی قرار گرفته اند. ابزار گردآوری داده‌های تحقیق دوپرسشنامه ؛ پرسشنامه دینداری گلاک و استارک  و پرسشنامه رعایت قوانین و مقررات راهور است. در این تحقیق برای تجزیه تحلیل داده های جمع آوری شده با استفاده از پرسشنامه های تحقیق از روش مدل یابی معادلات ساختاری (که یک رویکرد جامع برای آزمون فرضیات است استفاده شده است) با کمک روش حداقل مربعات جزیی و نرم‏افزار Pls جهت آزمون فرضیات و صحت مدل استفاده شده است.
نتایج: یافته‌های تحقیق نشان می‌دهد که : میزان تأثیر بعد پیامدی باورهای دینی بر رعایت کردن قوانین و مقررات راهور در بین رانندگان شهر یزد برابر 0.518 ،میزان تأثیر بعد عاطفی باورهای دینی بر رعایت کردن قوانین و مقررات راهور در بین رانندگان شهر یزد برابر 0.270 ومیزان تأثیر بعد اعتقادی باورهای دینی بر رعایت کردن قوانین و مقررات راهور در بین رانندگان شهر یزد برابر 0.05 می‏باشدپس بین متغیرهای  باورهای دینی و میزان رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی رابطه‌ای معنی دار وجود دارد (رعایت قوانین راهور متأثر از باورهای دینی می باشد).
نتیجه گیری: در کل نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که؛ با تکیه بر باورهای دینی که در این تحقیق بر شمارده شد و عمل کردن به آنها  می توان میزان رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی را افزایش داد.
 
     
مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1396/9/18 | پذیرش: 1396/9/18 | انتشار: 1396/9/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY 4.0 | Journal of Community Health Research

Designed & Developed by : Yektaweb