دوره 5، شماره 1 - ( Jan-March 1394 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 19-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taheri M, Tabatabaei S M, Lotfi M, Ghaderi A, Jazayeri R, Reisi A. Evaluating the Status of Patients Suffering from Diarrhea During the Outbreak Occurred in Shahrekord in 2015. JCHR 2016; 5 (1) :11-19
URL: http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-284-fa.html
طاهری سودجانی مسلم، طباطبایی سید محمد، لطفی محمد حسن، قادری عظیمه، جزایری راشد، رئیسی احمد. بررسی وضعیت بیماران مبتلا به اسهال در طغیان شهرکرد در سال 1394. مجله تحقیقات سلامت. 1394; 5 (1) :11-19

URL: http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-284-fa.html


1- ، mosslem.taheri2009@yahoo.com
چکیده:   (5969 مشاهده)

چکیده

مقدمه:اصطلاح بیماری های اسهالی یک بیان قراردادی است و نه یک عنوان اپیدمیولوژیک یا طبقه ای از بیماریها زیرا اسهال می تواند نشانگان طیفی از بیماری ها باشد، با این حال بر اساس تعریف ساز مان جهانی بهداشت به دفع حداقل سه مرتبه مدفوع آبکی در طی یک شبانه روز اسهال گفته می شود.

مواد و روش­ها:بررسی حاضر یک مطالعه ی توصیفی مقطعی است که در آن از اطلاعات ثبت شده ی کلیه بیماران مراجعه کننده با علایم اسهال به مراکز بهداشتی در مانی در طی فروردین و اردیبهشت1394استفاده شد.

نتایج: جنس مونث با فراوانی7/56درصد نسبت بیشتری از علایم بالینی مربوط به این طغیان را به خود اختصاص داده است. بیشترین نمود علایم بالینی به ترتیب مر بوط به اسهال آبکی(5/74درصد) ،تب(4/62درصد)، تهوع(9/61درصد)،استفراغ(2/58درصد)،اسهال خونی(2/24درصد) می باشد،مصرف میوه(6/51درصد)،مصرف سبزیجات(9/42درصد)،مصرف بستنی(4درصد)،مصرف غذا در خارج از منزل(5/3درصد)،مصرف فست فود(4/2درصد) به ترتیب بیشترین ماده غذایی افراد مراجعه کننده با علایم بالینی مربوط به طغیان اسهال را در بر داشته است.

نتیجه گیری:به نظر می رسد منبع احتمالی بروز طغیان مواد غذایی نظیر میوه و سبزیجات و نوبرانه هایی است که در این فصل در استان به وفور یافت می شود و بهتر است در جهت تحقق شعار سازمان جهانی بهداشت در سال 2015 "ایمنی مواد غذایی از مزرعه تا بشقاب" نظارت و تلاش بیشتری انجام گردد.

واژه‌های کلیدی: طغیان، اسهال، منحنی اپیدمی، شهرکرد
     
مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: اپیدمیولوژی
دریافت: 1394/10/16 | پذیرش: 1394/10/22 | انتشار: 1394/11/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY 4.0 | Journal of Community Health Research

Designed & Developed by : Yektaweb