دوره 3، شماره 2 - ( July-Sep 1393 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 131-124 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pasdar Y, Darbandi M, Nachvak S M. Nutritional Status of Working Children as a Neglected Group in Kermanshah West of Iran. JCHR 2014; 3 (2) :124-131
URL: http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-186-fa.html
پاسدار یحیی، دربندی میترا، نچواک سیدمصطفی. بررسی وضعیت تغذیه ای کودکان کار در شهر کرمانشاه. مجله تحقیقات سلامت. 1393; 3 (2) :124-131

URL: http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-186-fa.html


چکیده:   (7860 مشاهده)
مقدمه: شروع کار از سنین کودکی می تواند اثر منفی بر فرآیند رشد و وضعیت تغذیه ایجاد نماید. کودکان کار به علت مخاطرات شغلی در معرض انواع بیماریهای واگیردار و غیر واگیر دار همانند سوءتغذیه، کم خونی و عقب افتادگی در رشد هستند. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت تغذیه و شیوع کم خونی در کودکان کار و غیر کار در شهر کرمانشاه انجام گرفت. روش کار: این مطالعه یک بررسی مورد- شاهدی بود که بر روی 90 پسر کار و 90 پسر عادی 18-8 ساله در شهر کرمانشاه انجام شد. پرسشنامه جمعیتی و پرسشنامه بسامد مصرف ابزارهای جمع آوری داده ها بودند. شاخصهای انتروپومتریک (تن سنجی) با استفاده از ابزارهای استاندارد اندازه گیری شدند. 5 میلی لیتر خون برای انجام آزمایش زیست شاخص های خونی از افراد شکت کننده در مطالعه گرفته شد. یافته ها: میانگین قد و وزن کودکان کار به ترتیب 7/3 سانتی متر و 7/5 کیلوگرم کمتر از کودکان غیر کار بود (0.02 = P) . شیوع فقر آهن در کودکان کار دو برابر کودکان غیر کار بود (28٪ در مقابل 3/11٪، 0.01 = P). غلظت هموگلوبین در کودکان کار در مقایسه با کودکان غیر کار بطور معنی داری کمتر بود (0.05 = P).مصرف تمامی گروه غذایی بجز گروه نان وغلات درکودکان کار به طور معنی داری کمتر از کودکان غیر کار بود (0.001 = P). نتیجه گیری: کودکان کار در معرض خطر ابتلا به سوءتغذیه و کم خونی هستند به همین دلیل نیازمند حمایت های ضروری تغذیه ای می باشند.
     
مروری: كاربردي | موضوع مقاله: بهداشت عمومی
دریافت: 1393/6/4 | پذیرش: 1393/6/4 | انتشار: 1393/6/4

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY 4.0 | Journal of Community Health Research

Designed & Developed by : Yektaweb