دوره 8، شماره 4 - ( 8-1398 )                   جلد 8 شماره 4 صفحات 237-244 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rakhshanderou S, Ghaffari M, pooresmaeilidorosteh A. Determinants of Preparing Healthy Breakfast and Snacks for School Children by Mothers. JCHR. 2019; 8 (4) :237-244
URL: http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-513-fa.html
رخشاندرو سکینه، جعفری محتشم، پوراسماعیل آمنه. تهیه صبحانه و میان وعده سالم برای کودکان مدرسه ای توسط مادران. مجله تحقیقات سلامت. 1398; 8 (4) :237-244

URL: http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-513-fa.html


1- 1.مرکز تحقیقات کنترل مخاطرات زیست محیطی و شغلی ، دانشکده بهداشت و ایمنی ، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، تهران ، ایران
2- 2.گروه بهداشت عمومی ، دانشکده بهداشت و ایمنی ، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، تهران ، ایران ، am.pooresmaeili@gmail.com
چکیده:   (265 مشاهده)
زمینه:
صبحانه ناسالم و مصرف روزافزون میان وعده های کم ارزش در میان دانش آموزان با پیامدهای منفی سلامت همراه است و با بروز بیماری های مزمن در بزرگسالی ارتباط دارد. هدف از این مطالعه شناسایی تعیین کننده های تهیه صبحانه و میان وعده سالم برای کودکان مدرسه ای در مادران شهر اسلامشهر می باشد.
روش ها
320 دانش آموز پسر و دختر به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب و از مادران آنها برای شرکت در مطالعه دعوت به عمل آمد. داده ها با استفاده از پرسشنامه ای که شامل مشخصات دموگرافیک، سؤالات مربوط به آگاهی، نگرش، فواید درک شده، موانع درک شده و رفتار بود، گردآوری شد. روایی پرسشنامه به دو روش روایی صوری و محتوایی سنجیده شد. برای تعیین پایایی پرسشنامه مذکور نیز از روش های آزمون–باز آزمون و همسانی درونی استفاده شد. ضریب همبستگی درون طبقه ای  73/0 و ضریب آلفای کرونباخ نیز (84/0=α) بود. برای تحلیل داده ها از نرم افزارSPSS16  و آزمون های همبستگی و رگرسیون چندگانه استفاده شد.
یافته ها
نتایج حاصل از این بررسی نشان داد از میان متغیرهای (آگاهی، نگرش، فواید درک شده و موانع درک شده)، آگاهی ,B=0.40)001/0P<) و موانع درک شده,B=0.33) 001/0P<) پیش بینی کننده های مثبت و قوی تهیه صبحانه و میان وعده های سالم در مادران بودند. در مجموع 28% واریانس مرتبط با رفتار مادران در خصوص تهیه صبحانه و میان وعده سالم را آگاهی و موانع درک شده پیش بینی می کنند.
نتیجه گیری
در طراحی مداخلات تغذیه ای جهت تهیه صبحانه و میان وعده سالم در مادران دانش آموزان بهتر است بر استراتژی های افزایش آگاهی و کاهش موانع درک شده تاکید شود.
 
متن کامل [PDF 632 kb]   (92 دریافت)    
مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت
دریافت: 1397/12/24 | پذیرش: 1398/10/8 | انتشار: 1398/10/8

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Journal of Community Health Research

Designed & Developed by : Yektaweb