دوره 8، شماره 1 - ( Jan-Mar 1397 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 64-54 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


1- ، ha.seddighi@uswr.ac.ir
چکیده:   (5296 مشاهده)
مقدمه: زلزله همه ساله در سراسر جهان رخ میدهد و ایران یکی از زلزله خیزترین کشورهای جهان است که رتبه 15 در بین 120 کشور را در زمینه زلزله خیز بودن داراست. کودکان از آسیب پذیرترین گروههایی هستند که در زلزله تحت تاثیر قرار می گیرند و بعد از زلزله می توان در آنان عوارض منفی زلزله را مشاهده کرد.
روش ها: این مطالعه از روش مرور سیستماتیک بهره برده است. سلامت روان، روانی اجتماعی،اختلال استرس پس از سانحه و استرس کلیدواژه‌های مطالعه برای جستجو بودند که در پایگاه اطلاعاتی جهاد دانشگاهی(سید) ، مجلات تخصصی نور (نورمگز) و گوگل اسکالر برای جستجو استفاده شد. جستجو به زبان فارسی و فقط بین مقالات فارسی‌زبان صورت گرفت.
یافته ها: نتایج در پنج بخش (مداخلات روانی اجتماعی، نشانه‌های اختلال، جنسیت، سن و منطقه جغرافیایی) ارائه شد. یافته‌ها نشان داد که مداخلات روانی اجتماعی موردمطالعه در تحقیقات موردبررسی اثربخش بوده و تفاوت جنسیتی در خصوص نشانه‌های اختلال سلامت روان بعد از زلزله در ایران وجود دارد. به‌علاوه، دختران موردمطالعه در تمامی نشانه‌های اختلال استرس پس از سانحه به‌جز در نشانه خشم میزان بیشتری از پسران را از خود نشان دادند اما فراوانی نشانه‌های اختلال استرس بعد از حادثه در بین پسران بعد از زلزله در ایران بیشتر بود.
نتیجه‌گیری: مطالعات در ایران در خصوص اختلال سلامت روان بعد از زلزله در ایران ازنظر جنسیتی فقط بر دختران و پسران متمرکز بوده و مشخص شد که این اختلالات در بین دختران در تمام سنین کودکی بیشتر است. در گروه سنی 13 تا 18 سال این اختلالات کمتر از گروه سنی 7 تا 12 سال دیده‌شده است.
     
مروری: مروری | موضوع مقاله: بهداشت عمومی
دریافت: 1397/12/18 | پذیرش: 1397/12/18 | انتشار: 1397/12/18

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution 4.0 International License قابل بازنشر است.