دوره 7، شماره 4 - ( Oct-Dec 1397 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 249-242 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


1- گروه مدیریت خدمات بهداشتی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- گروه مدیریت خدمات بهداشتی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، dr_khalil_amz@yahoo.com
3- گروه مدیریت خدمات بهداشتی، دانشکده مدیریت و علوم اجتماعی، شعبه شمال تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده:   (4807 مشاهده)

مقدمه: ثبت اطلاعات پزشکی در پرونده های بیمارستانی در حقیقت مستند سازی فعالیت های تیم پزشکی در بیمارستان است. بنابراین ثبت صحیح، کامل و به موقع اطلاعات بیماران می تواند نقشی اساسی در بهبود فعالیت های آموزشی، درمانی، تحقیقاتی، قانونی و آماری ایفاء نماید. مطالعه حاضر با هدف بررسی نوع و میزان خطاهای ثبت پرونده پزشکی و عوامل موثر بر آن در بیمارستان آیت ا... طالقانی به انجام رسید.
روش ها: مطالعه حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی به شیوه مقطعی انجام شد. نمونه ای به میزان 330 پرونده بیماران در بیمارستان آیت ا... طالقانی از طریق چک لیستی خودساخته بررسی شدند و داده ها با نرم افزار SPSS و روشهای آماری توصیفی و آماری تحلیلی تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: بررسی میزان خطاهای پرونده ها نشان می دهد در بین خطاهای مورد بررسی، عدم ثبت تشخیص و عدم ثبت زمان مصرف دارو در بیش از 50 درصد پرونده های مورد بررسی بصورت دقیق ثبت نشده بود. کمترین خطا نیز مربوط به نداشتن ساعت و مهر بود. رابطه معنی داری بین خطاهای ثبت پرونده و برخی خصوصیات دموگرافیک مشاهده شد.
 نتیجه گیری: با توجه به نتایج و وجود خطا در ثبت پرونده ها، اهتمام پزشکان و پرستاران بیمارستان در ارتقاء مستندسازی پرونده ها ضروری بوده و برای این منظور، می توان از راهکارهایی نظیر، آموزش اولیه برای دستیاران تازه وارد، روش های تشویقی و ارزیابی دوره ای پرونده ها بهره جست.
     
مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت محیط
دریافت: 1397/8/27 | پذیرش: 1397/8/27 | انتشار: 1397/8/27

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution 4.0 International License قابل بازنشر است.