دوره 7، شماره 3 - ( Jul- Sep 1397 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 172-164 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


1- مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی شهید بهشتی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
2- مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
3- دانشکده ی پزشکی،دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
4- گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی،دانشکده بهداشت،دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ،اصفهان، ایران
5- مرکز تحقیقات عفونت های بیمارستانی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (5195 مشاهده)
مقدمه: آنفلوآنزا یک بیماری ویروسی است که در افراد با ایمنی سالم معمولا خود محدود شونده است اما در بیماران با نقص ایمنی می تواند خطرناک باشد و باعث عفونت های شدید با خود ویروس یا بصورت ثانویه با باکتریها بشود . اغلب این عفونت ها در ریه متمرکز می شود و در بعضی مواقع میتواند باعث مرگ بیمار بشود. لذا جلوگیری از سرایت این بیماری به این گونه بیماران از اهمیت خاصی برخوردار است و در این راستا رفتار مراقبان این بیماران اهمیت خود را داراست. این مطالعه در جهت بررسی آگاهی، نگرش و عملکرد پزشکان، پرستاران و سایر کارکنان مراقبت های بهداشتی شاغل در بخش های انکولوژی ، همودیالیز و پیوند بیمارستانهای اصفهان در سال 1396 انجام پذیرفت.
روش : در این مطالعه ی توصیفی، مقطعی پرسشنامه ای شامل بخش اطلاعات دموگرافیک و 34 سوال تنظیم شده برای ارزیابی آگاهی، نگرش وعملکرد بود، که روایی و پایایی آن در حد مطلوب تعیین شد. سپس این پرسشنامه، به 110 نفر از کارکنان بهداشتی تحویل داده شد و از آنان خواسته شد که آن را تکمیل کنند و پس از تکمیل مورد بررسی قرار گرفت و آگاهی ،نگرش و عملکرد کارکنان برآورد شد و با کمک نرم افزار SPSS اطلاعات دسته بندی و تحلیل گردید.
نتایج:  از بین 110 نفر شرکت کننده در مطالعه 72 نفر (5/65 %) زن و 38 نفر (5/34 %) مرد بودند
میانگین سنی افراد مطالعه شده 7  7/32 سال برآورد گردید و میانگین سابقه کار آنها 8/6  49/8 سال بود.
از این تعداد بیشترین افراد یعنی 74 نفر (3/67 %) پرستار بودند. میانگین نمره آگاهی افراد  55/4 ± 75/14 محاسبه گردید و نگرش افراد در خصوص واکسن آنفلوآنزا خوب بود. بر اساس بررسی انجام شده فقط 58 نفر از کل 110 نفر مطالعه شده (7/52 %) واکسن را تلقیح کرده اند
نتیجه گیری: با توجه به آگاهی مطلوب شرکت کنندگان و نگرش نسبتا مثبت شرکت کنندگان و نسبت پایین واکسیناسیون در آنها به نظر می رسد که با الگو برداری از کشورها و مناطقی که نسبت واکسیناسیون بهتری دارند اقدامات لازم درخصوص بهبود نگرش و در نهایت عملکرد پرسنل بهداشتی انجام شود.
     
مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت
دریافت: 1397/6/18 | پذیرش: 1397/6/18 | انتشار: 1397/6/18

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution 4.0 International License قابل بازنشر است.