دوره 4، شماره 3 - ( پاییز 1394 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 194-202 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yarmohammadi P, Sharifirad G R, Azadbakht L, Yarmohammadi P, Rahaei Z, Bahrevar V et al . The Association between Socio-Demographic Charactristics and Fast Food Consumption withinHigh School Students in Isfahan, Iran. JCHR. 2015; 4 (3) :194-202
URL: http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-279-fa.html
یارمحمدی پرستو، شریفی راد غلامرضا، آزادبخت لیلا، یارمحمدی پریسا، رهایی زهره، بهره ور ولی و همکاران.. ارتباط متغیرهای دموگرافیک با مصرف فست فود در دانش آموزان دبیرستانی شهر اصفهان. مجله تحقیقات سلامت. 1394; 4 (3) :194-202

URL: http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-279-fa.html


1- ، z_rahayy@yahoo.com
چکیده:   (1929 مشاهده)

چکیده

مقدمه: مصرف فست فود در سالهای اخیر تا حد زیادی در میان نوجوانان افزایش یافته است. مصرف فست فودها با افزایش وزن، رژیم غذایی فقیر و همچنین مقاومت به انسولین در ارتباط است. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین متغیرهای دموگرافیک و مصرف فست فود در میان دانش آموزان بود.

روش کار: این مطالعه توصیفی تحلیلی بر روی 521 دانش آموز 15 تا18 ساله  (244 پسر، 277 دختر) در 3 ناحیه شهر اصفهان انجام گرفت. افراد مورد مطالعه با استفاده از روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از تکمیل پرسشنامه توسط دانش آموزان جمع آوری شد .موارد مورد بررسی در پرسشنامه شامل تعداد دفعات مصرف فست فود ها، متغیرهای دموگرافیک، میزان تماشای تلویزیون، دانش و نگرش دانش آموزان دبیرستانی نسبت به مصرف فست فود بود. داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS14 و آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند..

نتایج: میانگین سنی دانش آموزان 89/0±28/16بود. مصرف مکرر فست فود(3 بار و بیشتر در هفته) در 5/15 درصد دختران و 3/15 درصد پسران گزارش شد. ارتباط معناداری میان مصرف فست فود و سطح بالای تحصیلات والدین و درآمد خانوار وجود داشت( 01/0>P). 55 درصد دانش آموزان از عوارض مصرف فست فود آگاه بودند. از دلایل عمده مصرف فست فود ها شامل لذت بردن از طعم فست فودها ، خوردن فست فودها در هر مکانی و ارزان قیمت بودن آنها می باشد.

نتیجه گیری:یافته های این مطالعه نشان می دهد که مصرف فست فودها در خانواده های با درآمد و سطح تحصیلات بالا  افزایش یافته است، لذا این خانواده ها بایددر خصوص اثرات مضر فست فودها  و نحوه انتخاب غذاهای سالم آموزش داده شود. همچنین مداخلات آموزشی که دسترسی به فست فودها را کاهش می دهد و  یا موجب  ارتقاء تغییر دانش، نگرشو تغییر رفتار  افراد در خصوص کاهش مصرف فست فود ها می شود سودمند می باشد.

متن کامل [PDF 372 kb]   (614 دریافت)    
مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت عمومی
دریافت: ۱۳۹۴/۹/۲۸ | پذیرش: ۱۳۹۴/۹/۲۸ | انتشار: ۱۳۹۴/۹/۲۸

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journals of Community Health Research

Designed & Developed by : Yektaweb