دوره 4، شماره 2 - ( July-Sep 1394 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 99-104 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Valipour Nouroozi R. Detection of Parasitic Contamination in Ready to Eat Fresh Packaged Herbs Sold in Tehran, Iran. JCHR. 2015; 4 (2) :99-104
URL: http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-254-fa.html
ولی پور نوروزی روح الله. شناسایی آلودگی انگلی در سبزیجات تازه بسته بندی شده آماده مصرف فروخته شده در تهران، ایران. مجله تحقیقات سلامت. 1394; 4 (2) :99-104

URL: http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-254-fa.html


کارشناسی ارشد دانشگاه علوم پزشکی اهواز، دانشکده پزشکی، گروه انگل شناسی ، Mvn1365@yahoo.com
چکیده:   (4697 مشاهده)
مقدمه: مصرف سبزیجات تازه  نقش اپیدمیولوژیکی مهمی در انتقال برخی از بیماری های قابل انتقال توسط مواد غذایی دارد. برخی از تولید کنندگان انواع مختلفی از سبزیجات تازه بسته بندی شده و آماده مصرف را در ایران تولید می کنند. این مطالعه برای ارزیابی آلودگی انگلی در سبزیجات تازه آماده مصرف و بسته بندی شده تولید شده توسط یکی از تولید کنندگن اصلی این قبیل محصولات در تهران، ایران انجام شد.
مواد و روش ها: دویصت بسته سبزی تازه و بسته بندی شده آماده مصرف طی خرداد ماه 1393 تا فروردین ماه 1394 از یک توزیع کننده در تهران خریداری شد. کل محتوای هر بسته به عنوان نمونه استفاده شد. نمونه درون یک فلاسک ارلن مایر قرار داده شد. سپس محلول دترجنت افزوده شد. محتوای ظرف مخلوط شد. سپس سبزیجات دور ریخته شدند و محلول حاصل  از فیلتر 0.2 میکرون عبور داده شد. محلول عبور کرده از فیلتر دور ریخته شد و به فیلتر محلول دترجنت اضافه شد. محتوای ظرف به مدت یک دقیقه مخلوط شد. فیلتر دور انداخته شد. محلول بدست آمده در دور 7000 جی به مدت 10 دقیقه سانتریفیوژشد.  رسوب بدست آمده با استفاده از میکروسکوپ بررسی شد.
نتایج: در این مطالعه 8.5 % از نمونه ها دارای آلودگی انگلی بودند. سیست و اووسیست کریپتوسپوریدیوم اس پی پی (4%)، ژیاردیا اس پی پی (3%) و انتاموبا اس پی پی  (1.5%) در مطالعه حاضر شناسایی شدند.
نتیجه گیری: این مطالعه نشان دهنده اهمیت سبزیجات تازه بسته بندی شده آماده مصرف را در انتقال عوامل انگلی می باشد. علاوه بر این این مطالعه نشان می دهد که روش شستشوی مورد استفاده توسط تولید کنند این محصول مناسب نیست.
متن کامل [PDF 216 kb]   (1571 دریافت)    
مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت عمومی
دریافت: ۱۳۹۴/۵/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۴/۶/۸ | انتشار: ۱۳۹۴/۶/۲۲

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journals of Community Health Research

Designed & Developed by : Yektaweb