دوره 4، شماره 3 - ( Oct-Dec 1394 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 167-159 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Eslami H, Marzban A, AkramiMohajeri F, Rezaei Z, Rafati Fard M. Students' Knowledge and Attitude of Hygiene and Food Safety at Shahid Sadoughi University of Medical Sciences in Yazd, Iran. JCHR 2015; 4 (3) :159-167
URL: http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-251-fa.html
اسلامی هادی، مرزبان آمنه، اکرمی مهاجری فاطمه، رضایی زینب، رفعتی فرد محمد. بررسی میزان آگاهی و نگرش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در مورد بهداشت و ایمنی مواد غذایی. مجله تحقیقات سلامت. 1394; 4 (3) :159-167

URL: http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-251-fa.html


1- دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
2- دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ، amenemarzban@yahoo.com
3- دانشکده بهداشت دانشگاه شهید صدوقی یزد
چکیده:   (8147 مشاهده)

مقدمه: امروزه بیماری های منتقله از طریق مواد غذایی یا مسمومیت غذایی به عنوان یک مشکل سلامت عمومی مورد توجه بسیاری از کشورها قرار گرفته است. آگاهی پایین در زمینه ایمنی و بهداشت مواد غذایی، می تواند باعث افزایش احتمال خطرات مرتبط با غذاهای مصرفی شود. این مطالعه با هدف تعیین میزان بررسی میزان آگاهی و نگرش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در مورد بهداشت و ایمنی مواد غذایی در سال 93 انجام گرفت. روش بررسی: این مطالعه به صورت توصیفی – مقطعی بوده که در آن از بین 5400 دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، تعداد 358 نفر به صورت طبقه ای- تصادفی از بین دانشکده های مختلف انتخاب شدند. جمع آوری داده ها توسط پرسشنامه ی محقق ساخته انجام شد. در نهایت داده ها در نرم افزار آماری SPSS وارد و توسط آزمون های آماری Mann- Whitney وKruskal-Wallis مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: نتایج نشان داد که میانگین نمره آگاهی در 33 درصد افراد پایین و میانگین نمره نگرش در 4/63 درصد افراد خوب بوده است. بیشتر دانشجویان در زمینه روش های صحیح نگهداری مواد غذایی و بیماری های منتقله از طریق غذا کمترین میزان آگاهی را داشتند. بین سطح آگاهی و سن(019/0p=) و بین سطح نگرش با سن و مقطع تحصیلی ارتباط معنی داری وجود داشت (001/0P&le). همچنین 5/28 درصد دانشجویان دارای سابقه مسمومیت غدایی بوده اند که میزان آگاهی و نگرش در بین آنها به طور معنی داری کمتر از دانشجویانی بود که سابقه مسمومیت غذایی نداشتند(001/0P&le). نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست آمده، برنامه های آموزشی در قالب کارگاه و یا قرار دادن واحد های درسی مرتبط با بهداشت و ایمنی مواد غذایی برای دانشجویانی که این واحد درسی را ندارند می تواند در افزایش سطح آگاهی دانشجویان موثر باشد. برنامه ها می بایست شامل اطلاعات کاربردی در زمینه های میکروبیولوژی بیماری های منتقله از طریق غذا و روش های صحیح ذخیره کردن مواد غذایی باشد.

     
مروری: كاربردي | موضوع مقاله: بهداشت عمومی
دریافت: 1394/5/6 | پذیرش: 1394/6/8 | انتشار: 1394/9/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY 4.0 | Journal of Community Health Research

Designed & Developed by : Yektaweb