دوره 3، شماره 3 - ( Oct-Dec 1393 )                   جلد 3 شماره 3 صفحات 204-209 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- ، afbafghi@ssu.ac.ir
چکیده:   (5312 مشاهده)
مقدمه: گونه های سارکوسیستیس از مهمترین انگل های منتقله از گوشت هستند. سارکوسیستیس موجب بروز علایم مختلفی در انسان و نیز بیماری هایی در چهارپایان شده که مسبب مضرات اقتصادی قابل توجهی است. در این تحقیق، ب نتایج اولیه یک مطالعه پایلوت به منظور تعیین عامل بیماری در گوسفندان استان یزد اشاره شده است. همچنین وضعیت این انگل در فراورده های گوشتی قرمز در منطقه مورد مطالعه مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش ها: طی شهریور و مهر ماه 1392، عضلات 70 رأس گوسفند کشتار شده شامل هر دو جنس و نیز سنین مختلف به منظور جستجوی این انگل مورد بررسی قرار گرفت. در کشتارگاه صنعتی یزد، بازرسی لاشه با چشم غیرمسلح در بافت های عضلانی هدف انگل به منظور بررسی کیست های ماکروسکوپیک انجام شده و نیز روش هضم با پپسین به منظور جستجوی انگل میکروسکوپیک صورت پذیرفت. نتایج: در حین بازرسی، هیچ انگل ماکروسکوپیک ملاحظه نشد. اما برادی زوایت های انگل در 14/97 درصد از عضلات هضم شده حیوانات دیده شد. بین شیوع آلودگی و جنس و سن حیوانات اختلاف معنی داری وجود نداشت. نتیجه گیری: از آنجائیکه انسان میزبان واسط و نهایی گونه های مختلف انگل سارکوسیست بوده و کیست های انگل به اندازه های میکروسکوپیک حضور دارند، انتقال آلودگی از طریق گوشت باید مورد بررسی قرار گیرد. همچنین آموزش اهمیت بهداشتی این بیماری، چرخه انگل و نیز روش های تشخیص کیست ها در گوشت توصیه می شود.
متن کامل [PDF 325 kb]   (1834 دریافت)    
مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۳/۸/۲۴ | پذیرش: ۱۳۹۳/۸/۲۴ | انتشار: ۱۳۹۳/۸/۲۴