دوره 8، شماره 1 - ( Jan-Mar 1397 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 45-38 | برگشت به فهرست نسخه ها

Fatahi Ardakani M, Anoosheh V S, Sotoudeh A, Hajivandi A, Sotoudeh N, Yazdani Z. Investigating Health Promotion Behaviors of Pregnant Women Referring to comprehensive Health Services centers of Bushehr city in 2016. JCHR 2019; 8 (1) :38-45
فتاحی اردکانی مجتبی، انوشه ویدا سادات، ستوده احمد، حاجی وندی عبدالله، ستوده نرگس، یزدانی زهرا. بررسی رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت مادران باردار مراجعه کننده به مراکز خدمات جامع سلامت شهر بوشهر در سال 1395. مجله تحقیقات سلامت. 1397; 8 (1) :38-45

1- گروه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران
2- گروه ارگونومیک، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران
3- گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران
4- گروه آناتومی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
مقدمه: رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت و سبک زندگی سالم از عوامل تأثیر‌گذار بر روی سلامتی مادران باردار می‌باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت در ماردان باردار مراجعه کننده به مراکز خدمات جامع سلامت شهر بوشهر در سال 1395 انجام گرفت.
 روش‌ها: در این مطالعه توصیفی 385 نفر از مادران باردار مراجعه کننده به مراکز خدمات جامع سلامت به صورت نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری دادها توسط پرسشنامه‌ای مشتمل بر دو بخش بود، بخش اول مربوط به سؤالات جمعیت شناختی و بخش دوم سؤالات مربوط به رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت (Health Promotion Lifestyle Profile II ) HPLP II  شامل 52 سؤال بود. پس از تأیید روایی و پایایی ابزار، داده‌ها با استفاده از روش‌های آماری توصیفی و آزمون‌های آماری t ‌‎مستقل، همبستگی Pearson و آنالیز واریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: میانگین مجموع نمرات رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت در حد مطلوب بود.  همچنین در بین ابعاد رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت حیطه مسئولیت‌پذیری سلامت با میانگین و انحراف معیار (78/5±25/38) بیشترین نمره و حیطه فعالیت فیزیکی با میانگین و انحراف معیار (47/5±24/16) کمترین نمره را داشتند. از بین متغیرهای جمعیت شناختی سن و سطح تحصیلات رابطه معنی‌داری با رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت داشت(05/0>P).
نتیجه گیری: نتایج مطالعه بیانگر سطح مطلوب رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت در زنان شرکت کننده در مطالعه بود. ضروری است توجه بیشتری به حیطه‌های فعالیت فیزیکی، مدیریت استرس و روابط اجتماعی شود.

مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت
دریافت: 1397/11/9 | پذیرش: 1397/11/9 | انتشار: 1397/12/27