دوره 4، شماره 3 - ( Oct-Dec 1394 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 219-215 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akrami Mohajeri F M, Amiri A, Khorramdel Azad H, Ahmadi Z, Asadollahi Z, Rezaeian M, et al . Occurrence of Aflatoxin M1 in Raw and Pasteurized Milk Produced in Rafsanjan, Iran. JCHR 2015; 4 (3) :215-219
URL: http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-263-fa.html
اکرمی مهاجری فاطمه، امیری آسیه، خرم دل آزاد حسین، احمدی زهرا، اسدالهی زهرا، رضائیان محسن، و همکاران.. بررسی میزان آفلاتوکسین در شیرهای خام و پاستوریزه تولیدی شهرستان رفسنجان. مجله تحقیقات سلامت. 1394; 4 (3) :215-219

URL: http://jhr.ssu.ac.ir/article-1-263-fa.html


چکیده:   (6456 مشاهده)

سابقه و هدف: آفلاتوکسین، که به عنوان عوامل سرطان زا کبدی در انسان شناخته شده است که بسیار تراتوژن، جهش زا، سمی و سرطان زا می باشد. مواد و روشها: این مطالعه به منظور تعیین وقوع آفلاتوکسین AFM1 در 40 شیر خام و 47 نمونه شیر پاستوریزه جمع آوری در طول تابستان و زمستان مورد ازمایش قرار گرفت.روش ایمونوسوربنت متصل به آنزیم (ELISA) برای سنجش مایکوتوکسین مورد استفاده قرار گرفت. نتایج: آفلاتوکسین M1 در 97.5٪ از شیر خام گرفته از 6.52-68.17 نانوگرم در لیتر و 95.7٪ از شیر پاستوریزه 0.8-58.13 نانوگرم در لیتراز جداسازی شد. سطح سم در 10 درصد از شیر خام و 2.1 درصد از نمونه شیر پاستوریزه بیش از حد استاندارد ملی ایران یعنی 50. نانوگرم در لیتر بود با توجه به تغییرات فصلی، غلظت AFM1 در نمونه های جمع آوری شده در فصل زمستان به طور قابل توجهی بالاتر از نمونه های جمع آوری شده در فصل تابستان بود (P <0.03). نتیجه گیری: مقدار زیادی از از AFM1 در نمونه های شیر ممکن است یک خطر بالقوه برای سلامت عمومی است. کاهش سطح AFB1 در خوراک حیوان را می توان رویکرد اولیه برای کنترل انتقال AFM1 به انسان دانست.

     
مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت عمومی
دریافت: 1394/6/23 | پذیرش: 1394/8/20 | انتشار: 1394/9/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY 4.0 | Journal of Community Health Research

Designed & Developed by : Yektaweb