دوره 4، شماره 1 - ( Apr-June 1394 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 18-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hayati Kadijani S, Jafari M. The Role of Women's Employment on Family Social Health Case study –Tehran, Districts 1, 2, 19 & 20. JCHR 2015; 4 (1) :11-18
هیئتی کادیجانی سعید، جعفری مهرنوش. نقش اشتغال زنان بر سلامت اجتماعی خانواده ،مطالعه موردی در مناطق 1، 2، 19و 20 تهران. مجله تحقیقات سلامت. 1394; 4 (1) :11-18

1- دانشگاه آزاد اسلامی رودهن
2- دانشگاه آزاد اسلامی رودهن ، mehr_j134@yahoo.com
مقدمه: افزایش مشارکت زنان در زمینه اشتغال و فعالیت های اقتصادی باعث افزایش رفاه اجتماعی، سطح تولید و کیفیت زندگی می گردد. هدف پژوهش بررسی نقش اشتغال زنان بر سلامت اجتماعی خانواده در مناطق 1 و 2و 19و 20 تهران می باشد. روش پژوهش: پژوهش از نظر هدف کاربردی، از نوع توصیفی - علی، مقایسه ای می باشد. جامعه پژوهش خانوارهای شهر تهران بود که 3000850 خانوار بودند. نمونه با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شده بود و با کمک فرمول کوکران 384 شد. از پرسشنامه استاندارد (کییز) برای سنجش سلامت اجتماعی استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های آمار توصیفی و آمار استنباطی مثل (آزمون خی دو ،t ، تحلیل واریانس) استفاده شد. یافته ها: بین اشتغال زنان و سلامت اجتماعی خانواده رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. بین مولفه های سلامت اجتماعی و اشتغال زنان رابطه معنادار و مثبت وجود. اشتغال زنان تاثیری بر انسجام اجتماعی و مشارکت اجتماعی خانواده ندارد. نتیجه گیری: اشتغال زنان نقش اثرگذاری بر سلامت اجتماعی خانواده می گذارد، لازم است سیاستگذاران و برنامه ریزان با فرهنگ سازی در سطح جامعه بستر ساز فضای سالم در جامعه باشند.
واژه‌های کلیدی: سلامت اجتماعی، اشتغال، زنان، خانواده

مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت